glasyrering.

Nu har vi (Christian, Petra och jag) i princip färdigställt pepparkaksprojektet. På grund av lite missflyt med florsockret då 1) Petra glömde ta med sitt florsocker och jag bara hade lite lite kvar i min ask och 2) jag råkade missbedöma mängden vatten/florsocker för att få bra koncistens tog alltså floret slut utan att vi hunnit nyttja det alls. Illa! Det resulterade i en promenad till det alltid öppna Statoil här på Öbacka. Perfekt tyckte vi, tills vi kom in. Inget flor! INGET FLOR? Vad är det för Statoil egentligen? Vad hjälper det om det är alltid öppet när det ändå inte finns det man behöver.. :)

Jaja, vi vände och vandrade till Östermalmskiosken, bara för att se att de stängde för 10 min sen. Tänk om vi inte gått till Statoil...Vi bestämde oss för Hemköp lagomt till att det började regna. Men vi var på bra humör ändå och sjöng allt från Rönnerdahl till Hakuna Matata, helt ackapella till Christians förtret.

För att återgå till florproblemet så hade jag ju satt ribban ganska högt med min enorma mängd vatten och minimala mängd flor i, så när vi väl lyckats mätta vattenmängden var det nya paketet florsocker också slut.

image297
Petra har precis hällt all glacyr i spritsen, och jag har precis inte hållit för spritsöppningen.
Det rann alltså rakt igenom...Bra start!

image298 image299
Efter den fatala starten bänkade vi spritsen och använde oss av hederlig 1liters-påse med LITET hål. Vi minskade även mängden glacyr i påsen och vips gick det mycket bättre!

image300 image301
Kyrkan sedd från sin skeva sida...borde jag publicera det förresten?

image302 image303
Både orken och floret är slut, men tack och lov har vi massor med oanvändbar glasyr. Hrmf! Jag både ser ut och känner mej som Gollum!

image304
Kyrkan från sin finaste sida.

image305
Nöjda kyrkobyggare. Nu fattas som sagt bara lite florsocker så är allt klappat och klart :)
Håll tummarna för oss på måndag, då ställer vi ut underverket på Strömpilen!

Kommentarer
Postat av: Erika

Fiint :)Btw så har jag diggat johnny cash hela dan igår!

2007-12-09 @ 22:09:48
URL: http://eerkiperki.blogg.se
Postat av: Lina

snyggt!!! ni sopar ju banan med dem på strömpilen :D

2007-12-09 @ 23:33:12
URL: http://linarutgersson.blogspot.com
Postat av: Mamsing

Varför är jag inte förvånad över ert strul): Konstellationen Linda/Petra bådar inte gott vad gäller tids- och planeringsaspekten. Men pratar vi om att ha otroligt roligt är ni ett oslagbart team. Kan ändå inte låta bli att känna med Christian. Resultatet blev fantastiskt.Håller tummen.

2007-12-10 @ 17:15:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: