upptagen.

Flytten stundar. På fredag bär det av ner till stan. Vi har inte ordnat nått internet eftersom vi ska vara på resande fot i princip hela sommarn. Så jag önskar alla en trevlig sommar och vi hörs igen till hösten! För den nyfikne kan jag berätta att MÅNGA kort kommer att tas och att vi förhoppningsvis ordnar nått konto på resedagboken.se
Så håll ut! :)

midnattstrav a'la Hellström.

Åkte hem på torsdagen med världens il i baken. Det var ju nämligen midnattstrav på Dannero, å det vill man ju icket missa! Jag var hemma i god tid, men vi kom ändå inte fram i tid å fick därför en dålig parkering. Vems fel? Såskoppen pappa såklart! Han påstår att han alltid får vänta på oss, men nu är vi minsann kvitt efter den här gången! Det var lång tid mellan varje defilering (ca 25 min) så efter ett lopp var vi (jag å mamma) fikasugna. Väl i bilen spillde pappa kaffe på byxan, ja...precis mitt fram. Ska det göras så ska det göras ordentligt! Efter ett antal mer eller mindre bra råd från oss i framsätet (fortfarande jag å mamma) bestämdes det att han skulle sitta kvar i bilen å vi skulle gå oss less där ute. Han skulle ringa oss när han ville spela. :)

Hur som helst.
Jag å mamma spelade bort en total summa av 40:- vardera och surade lite för att våra "outsiders" inte sprang bättre än vad de faktiskt gjorde. När vi sedan var trötta vandrade vi tillbaka till bilen, vem var då borta? Jo, pappa! Å inte svarade han på mobilen heller. Så där satt vi, trötta å lessa å helt plötsligt väntade vi på han...igen! Å fikat va slut också! När han tillslut dök upp fick vi förklaringen att han kunde ju inte sitta i bilen å mögla bort. Ja, det här kära vänner är familjen Hellström, mitt ursprung. Här finns svaren till många  av mina beteendeavvikelser ;)

Hemvägen gick smärtfritt, vi cruisade nån innerväg hem med ljuvlig natur. Dock lite skabbiga å förfallna hus. Hann även åka förbi alla våra gamla hus (alltså tre stycken) innan vi tillslut landade hemma. Vilken tripp!

106212-51
Laban "fladder-öra" Hellström ;)

106212-52
Mamma å jag, på strålande humör

106212-53
Min läckraste bild från Dannero

midsommar i ultrå.

Åkte hem över helgen å firade midsommar i Tävra/Ultrå. I Ultrå åkte vi ut till stranden å grillade. Vi var väl ungefär 11 stycken uppskattningsvis. Det va superkul, å detta trots att ingen av oss drack sprit. Är det möjligt? ;) Först på listan stod allt kött å alla tillbehör som skulle grillas. Sedan vankades det midsommartårta med massor av grädde och jordgubbar (se recept på rekommenderat). Efter det var det några som åkte (eller försökte åka) vattenskidor å sen vare kubbturnering. Tjejerna vann, såklart!
Tusendes tack kära vänner för en mycket underbar midsommar!

106212-54    106212-55

106212-59    106212-56

106212-60   106212-58

106212-63   106212-62

106212-65   106212-64

106212-66

106212-61

jordgubbstårta med vaniljkräm.

botten: 175gr, 40 min, nederst
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

glutenfri botten: 175gr, 30 min, mitten
3 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

fyllning:
1 sats vaniljkräm
2 dl mosade jordgubbar
(1 msk florsocker)

garnering:
4 dl vispgrädde
ca 1 liter jordgubbar

-använd en rund form, ca 24 cm i diameter
-när botten är färdiggräddad, låt den svalna något innan du delar den i tre
-understa lagret: vaniljkräm
-mittersta lagret: jordgubbsmos (ev. + florsocker, beror på hur sura/söta jordgubbarna är)
-översta lagret: grädde och hela/halva jordgubbar

Garanterat en succé! Inte svår att lyckas med heller, jag klarade det ju ;)

image51

förändringar.

Nu håller jag på att ändra lite igen. Har bland annat ändrat kategorierna, så min tanke är att alla foton som jag tar hamnar under kategorin foton (såklart!). Det blir bättre sorterat och så får jag plats för lite surr också, jag saknar att bara få skriva av mej om vardagsgrejjer. Allteftersom så kommer det nog till fler kategorier också, men det viktigaste är att jag får lägga upp mina bilder OCH surra. Då är jag nöjd :)

monopolnatt.

Återigen har monopolfebern satt sina vassa tänder i Petra och mig. Det brukar bli riktiga långkörarkvällar när vi sätter igång med vårat älskade monopol. Enligt en kompis ska man inte alls spela monopol, det blir man bara osams i, men det har då aldrig hänt när bara jag å Petra spelat. Eller?!

image39 image40
[inga kommentarer]

image41
"råkade" hamna på Centrum, med tre hus

image42 image43
Petra hamnar på min Diplomatstad med 4 hus och måste börja inteckna lite :)

image44 image45
En titt på min hög med 10.000-lappar och Petra tar till regelboken för att försöka justera lite

image46
Jag smakar på segerns ljuva sötma! *nam nam*

image47
Men vi tycker om varann ändå, eller ja okej...

image48
...Petra tycker om mej ändå (har censurerat kortet då hon stryper mej)

jennys examen.

Jenny har äntligen tagit sin arbetsterapeutexamen och hade en hel hög släkt och vänner som ville gratta henne på den stora dagen. Vädret var helt underbart och alla var glada!

image41 106212-49image42
"ha det bra, må så gott.."______________ änglanalle och blommor
image43
den vackra blombuketten från Mahshid

image44 image45
Jenny och Margareta________________Jenny och Mahshid
image47
Gruppfoto med svärmor och föräldrar

image48 image49
Jenny och Fredrik_________________Champagne på parkeringen

image50
Mahshid

image51
Jag, Jenny och Mahshid,
delar av AT 2/03

hundutställning.

Ja, då har jag varit på min livs första hundutställning tillsammans med Linda och Emanuel...ja och Gazton förstås. Hundar skällde, luften stod stilla och drickesvattnet var ljummet. Men kombinerat med fågelkvitter, vackert väder och helt enastående sällskap blev det en utflykt jag inte velat missa. Kameran hängde med förstås och här kommer några smakprov!

image34 image35

image36 image37

image38

image39 image40