jordgubbstårta med vaniljkräm.

botten: 175gr, 40 min, nederst
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

glutenfri botten: 175gr, 30 min, mitten
3 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

fyllning:
1 sats vaniljkräm
2 dl mosade jordgubbar
(1 msk florsocker)

garnering:
4 dl vispgrädde
ca 1 liter jordgubbar

-använd en rund form, ca 24 cm i diameter
-när botten är färdiggräddad, låt den svalna något innan du delar den i tre
-understa lagret: vaniljkräm
-mittersta lagret: jordgubbsmos (ev. + florsocker, beror på hur sura/söta jordgubbarna är)
-översta lagret: grädde och hela/halva jordgubbar

Garanterat en succé! Inte svår att lyckas med heller, jag klarade det ju ;)

image51

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: