ikea.

Den stora ikea-dagen. Äntligen här, äntligen över :)

Resan började cirka 7.07 (för att vara exakt) vilket innebar att jag klev upp strax efter noll-sex-noll-noll!! Frukost intogs på plats i Göstas buss tillsammans med ett gäng trötta men glada resenärer. Umeå-birsta tog ca 3 timmar, no problems för ett tjatterglatt gäng. Vi pratade, skrattade, åt godis, närstuderade de två ikea-katalogerna, hånade, lyssnade på varandras musik, skrattade, åt frukost, bytte sittställning, skrattade, mer mycket mera. Skrev jag förresten att vi skrattade? Innan vi lämnade bussen gav Gösta (?) oss två goda råd (eller ordrar om man väljer att se det så).

1. Märk dina påsar och kartonger med tusch (inte tush)
2. Kom inte för sent med alla stora saker tillbaka till bussen

Väl inne på ikea grupperade vi oss två och två, Linda och Anna delade på en vagn och Erika och jag delade på en annan. Eller, delade var i och för sej å ta i, Erika hade sina saker i vagnen och jag hade alla mina tre där under. Vi var uppe och nere, framför och bakom, tillbaka och långt fram, effektiva och förvirrade, strukturerade och paniska. Allt skulle ses på och mycket skulle glömmas. Det var med andra ord en rätt normal dag på ikea. Köerna var som vanligt långa och inte att leka med, trodde vi. Med stor framförhållning delade vi upp oss igen, jag och Anna stod i kö medans Erika och Linda kastade sej tillbaka in i butiken för kompletterande köp. Både ångest och svettningar närvarade när vi ca 15 minuter ringde de utsända för att berätta att vi redan var framme i kassan. Erika lyckades hinna tillbaka för att betala sitt medans Linda släppte alla spärrar och våldsshoppade porslin. Klockan närmade sej dessutom avresa och det var dags att påminna sej om de två råden.

1. Eftersom vi glömt bort tuschen blev det bläck. Funkar väl minst lika bra?
2. Var näst sist tillbaka med saker till bussen. Resultatet blev ett utökat ordförråd för mej och ett uttömt för chauffören samt att glasbord och speglar hamnade under min byrå. Ops.

Nåväl. Äntligen hemma står jag inför två val: att börja skruva ihop några av de möbler jag köpt (för att sedan se på hur Jonas justerar allt imorron) eller sitta vid datorn, slappa och se på när Jonas skruvar ihop allt imorrn.
Hmm.

Kom ihåg, ALLT går att sprutmåla!

Tusen tack för en otroligt trevlig dag i kära vänners lag!

varning för ras.

Den här helgen har passerat i kreativitetens tecken.

Detta har jag lyckats riktigt bra med:
-Disken! Allt blev diskat och allt blev rent! Det är jag grymt nöjd med!
-Tvätten lyckades jag bra med och den blev både ren och upphängd.
-Biskvierna. Hade tappat mitt underbara recept på 1x2 cm så jag mixade några obeprövade recept och det blev rätt okej faktiskt. Bottnarna blev något stora så jag delade dem innan de doppades i chocklad. De blev väldigt goda om än ingen fröjd för ögat :)

Detta har inte hunnit bli nått riktigt bra än:
-Stickningen. Just nu brinner jag inombords. Jag finner icke ord! Har telefonledes trakasserat mormor två gånger och mamma en gång, och linda x antal gånger via sms. Spännande att se om det finns nått ljus i denna mörka tunnel...
Jag är ju inte nån stickare...fick bara för mej att sticka ett par lovikkavantar å då kanske man kan räkna ut fortsättningen. Jag ser ju att nått är fel, men vad? Man skulle haft nån liten tant här i krokarna men jag antar att linda duger bra ;)
Eftersom jag, trots upprepade försök, misslyckats med att förklara själva problemet för mina offer tänkte jag lägga upp en bild på eländet (och en på mej å mamsing, annars blir bloggen så deprimerande)

image215
jag ser felet, gör du? inte? okej...

image216
vi tar en close-up. det är alltså nått med randen...(milt uttryckt!) officiellt sett har jag inte så mycket mer att tillägga.
nån händig själ får gärna förklara hur detta gått till, å allra helst hur det åtgärdas.

image219
mamma å jag, å tävravägen, som alltsom oftast trafikeras av familjen hellström allena. där förbrukade vi två tappra hela hellströms förråd av reflexer...vill ju inte att nån ska åka i diket i vinter

a special friend.

I'd like to be the sort of friend that you have been to me;
I'd like to be the help that you've been always glad to be;
I'd like to mean as much to you each minute of the day
As you have meant, old friend of mine, to me along the way.
I'd like to do the big things and the splendid things for you,
To brush the gray from out your skies and leave them only blue;
I'd like to say the kindly things that I so oft have heard,
And feel that I could rouse your soul the way that mine you've stirred.
I'd like to give you back the joy that you have given me,
Yet that were wishing you a need I hope will never be;
I'd like to make you feel as rich as I, who travel on
Undaunted in the darkest hours with you to lean upon.
I'm wishing at this time that I could but repay
A portion of the gladness that you've strewn along my way;
And could I have one wish, this only would it be:
I'd like to be the sort of friend that you have been to me.
(okänd författare)

Jag känner massor med fina människor som jag saknar varje dag (vissa träffar jag oftare än andra, men ingen träffar jag tillräckligt ofta!) Kanske är lite opersonligt av mej att ha en och samma dikt till alla, men även om varje relation är unik så passar texten in på var och en. Ta till dej den och kom ihåg att jag saknar dej lite nu och då :) Hur tomt vore inte livet utan alla fina människor som ni!? Kom också ihåg att bara för att du inte finns på bild betyder det inte att du inte finns i mitt hjärta! Stor kram!

image196 image197 image198 image199
image200 image201 image202 image203
image204 image205 image206 image207
image208 image209 image210 image211
image212 image213 image214

höst på min planet.

image190   image191

image192

image193   image194

image195

Jag kanske borde åka utomlands.
Du säger att jag borde se mig kring.
Men jag har inte tid med någon annanstans.
Har inte lust med massa "någonting".

Jag vill se frost ur varje sommardagg.
Jag vill se skymning mitt i rusningen.
Jag vill se vimlet byta ytterplagg.
Jag vill se löven byta färg igen.
Du säger att jag har en liten värld,
men den är större än begär.
Jag vilar under himmelen
i höst på min planet.
Jag sjunger för mig själv,
fastän jag vet
att sånt kan kallas ensamhet.

Så jag åker inte utomlands
förrän vintern fäller slutridå.
Här är ett skådespel i höstlövsdans
som jag vill se varenda meter på.

Du säger att jag har en liten värld.
Men den är snygg och full av flärd!

torrt och krulligt.

Här kämpar jag på å levererar inlägg efter inlägg å så känns det som att ingen som kommenterar/läser? Inte för att jag lägger ut bilder för att få beröm (även om det är ett stort plus om nån kommenterar bilderna) men ett hej funkar alltid! Nåväl, jag fortsätter i samma takt som tidigare få se vad som händer.

Jag å Petra åkte ut till Bettnässand på förmiddan, vi jobbade kväll båda två och vädret var helt otroligt vackert så det var en perfekt kameradag. Som ni själva ser varierade motiven inte speciellt mycket... :)
Dagens upptäckt: Jag gillar att fota det som är torrt och krulligt...å Petra ingår i den kategorin...

image168 image166
strån och det klassiska krullet :)

image167 image169
som jonas sa, synd att stranden är så skräpig. jag gör då inte allt för den perfekta bilden...än

image172 image171
nått som bara vi kan komma på, att fota varann när båda hoppar. såhär blev det!
Är grymt imponerad över min raka horisont, men så har jag ju ett ordentligt grepp också :)

image173 image174
krullikrull...love it!

image175 image176
ett klassiskt egokort och ett ja...oväntat?

image177 image178
vi skiner ikapp med solen

image179 image180
passar på att stretcha medans petra fipplar med kamerainställningarna ;)

image181
hösten är här!

image182
även om nyutslagna videkissar fick vårkänslorna att spira i oss...

image183
det är befriande att fotografera...whiii

en vanlig dag.

På väg hem från jobbet, med kameran i väskan! Där stannade den inte speciellt länge. Trots ihärdiga försök blev det inga höjdarbilder. Lägger upp några ändå för att visa hur vacker hösten är här uppe i Umeå. Ni får ha överseende med bilderna, gillar inte att lägga upp bilder som jag själv inte är så nöjd med men men. Man ska väl kunna visa sina sämre sidor/bilder också, å inte ha kravet att vara så lyckad jämt.

image161

image162

image163

image164

Det enda jag vill just nu är att skriva felen med varje bild, men det förstör ju liksom stämningen som jag ändå försöker åstadkomma, så jag lägger band på mej och fortsätter mala i mitt eget huvud.

sann lycka.

Dagen är kommen! Har biljetterna i min hand! Nu äre ba la grande finale kvar, konserten! Behöver jag skriva att jag
l ä n g t a r?

Även om jag helt sansat hämtade ut biljetterna idag på biljettcentrum så skrek jag åtminstonde litegrann inombords. Tack vare (eller "trots allt" tror jag faktiskt passar bättre) Petra blir det ingen Winnerbäck i Stockholm, så jag får satsa allt jag har på den här enda konserten istället. Å tro mej, här laddas det för fullt. Till Jonas (å Lindas, å Petras, å Lottas etc etc) förtret har jag införskaffat två nya skivor, Daugava såklart och Söndermarken som jag inte hade. Så nu tränar jag in albumen parallellt, aningens förvirrande men ack vilket nöje :)

image160

blommor blommor.

finns det nått mer tacksamt att fotografera än blommor? jag menar, de är ju vackra redan innan de hamnar på kort så det är ju bara att få in dem i sökaren och trycka av. Nä, kanske inte riktigt så enkelt, men man slipper fundera på om ögonen blev halvöppna eller om håret blåst rakt in i ansiktet.

Nu är visserligen de här blommorna tagna på sommaren, och i Skottland, men den svenska hösten är otroligt vacker. Alla löven är färgade i olika nyanser och jag blir faktiskt lite irriterad varje gång jag cyklar till jobbet och det är fint väder. Varför packade jag inte ner kameran? Om du inte tänkt på det tidigare, ta dej en närmare titt på allt som naturen bjuder ut. Stort som smått. Vill man så finns det nått vackert i allting.

image155

image150   image151

image158

image153   image154

image157

winnerbäck.

Vad mer behöver jag skriva? Rekommenderas SÅ FETT! Hans låtar är igång så fort tillfälle ges, blir Jonas less så lyssnar jag via mp3 :) Han skriver helt otroliga texter, han lyckas verkligen beröra med sina ord. Det finns alltid nån låt som passar, oavsett vad man är på för humör, det är underbart!

Konsert här i Umeå den 17 november, gissa vem som längtar!? Min första Winnerbäck-konsert, ska bli nått alldeles, alldeles extra. Sitter just nu å gottar mej i mina nya skivor Söndermarken och Daugava. Måste ligga i hårdträning nu inför konserten så man kan sjunga (läs: skrika) med. :)

image149
foto: Rockfoto.nu

skottland.

Nu blommar det verkligen på bloggen! Vet inte riktigt vad som hänt...det är inte det att jag fått mer tid, snarare har jag mindre tid att engagera mej här, dels sen jag å några kompisar börjat spela badminton varje måndag och dels sen jag å Jonas köpt ett Nintendo Wii. Nåväl, det är väl bara att haka på bloggvågen och fortsätta publicera godbitar (?). Det här mina vänner är blott en bråkdel av det underbara landet Skottland.

image117   image148
det otroligt vackra vattenfallet bracklinn falls

image119
ett minipanorama från callender där vi bodde våra två första skotska dygn

image120   image121
det underbara skotska höglandet, fotograferat från bilvägen

image122
bracklinn falls igen...

image123   image124
den 100 år gamla ångbåten sir walter scott och en underbar sjö vi fick åka på

image125
vår snygga hyrbil ford focus sport, taget med hong kong-vidvinkel :)

image126   image128
sir walter scott igen...

image129
en örn

image130   image131
två uv'ar :)

image132
utanför slottet i Stirling, som vi inte ville betala för att se inuti.
vi köpte glass istället :)

image133   image134
jag å blommor...eller ja, växter :)

image135
jonas fick spunk när jag ville ha kameran...

image136   image137
en skotsk hjort stod snällt och poserade för oss galna turister
 
image138
det underbara höglandet igen. seriöst, kolla in terrängen!

image139   image140
kate blir ledd av sin pappa john, klädd helt enligt klanen grahams färger och mönster
kate och simon, wife and husband

image144
här är ögonblicket!

image142   image143
det snygga brudparet utanför kyrkan och inne i festlokalen senare på kvällen.
simon gjorde en kupp och bytte till Graham's kilt-outfit efter halva dagen, mycket populärt!

image141
ute i ingenstans, autgish eller nått hette det (typ mellan alness och ullapol)
här bodde vi två nätter, precis nedanför the black gate

image145   image146
den otroligt vackra tårtan och en av skottlands bästa säckpipare, vid namn fiona
duktig var hon på att dansa också...

image147
på den här stranden grillade vi dan efter bröllopet. det blåste!

hösten är ljuvlig.

Den måste både upplevas och dokumenteras! Igår var den perfekta dagen för lite av båda delarna. Petra hade feber och gick på alvedon. Jag hade mensvärk och gick på alvedon. Linda var i ett skal och hade en ond finne på läppen. Därför packade vi våra väskor med fika och åkte med kamerorna i högsta hugg till...Obbola.
Såhär vackert är det nämligen där. Kan dock tillägga att vi (okej, jag!) nog lyckades hitta den minst lövrika platsen i hela Obbola. Synd...får nog ta en tur till. Nån som vill följa med?


image105 image106

image115

image107 image108

image116

image109 image110

image114

image111 image112


lingonsylt.

Var för några dagar sedan (den 11 september närmare bestämt!) hemma i Tävra. Där passade mamma, mormor och jag på att plocka lite lingon uppe i skogen. Det vart ju inte sådär enormt mycket bär men jag är rätt nöjd ändå. Kokade sylt på dessa när jag kom tillbaka hem till Umeå igen. Här kommer receptet och jag rekommenderar det verkligen! Mumma!!

Mammas lingonsylt

2 liter lingon
2 dl vatten
6 dl socker

- Låt ev detta stå och dra några timmar eller över natten
- Rör ihop (ej om du vill ha bären hela!) och sjud ca 5 minuter (det tar tid innan allt blir varmt!)
-Ta bort skummet allteftersom
- När sylten svalnat ös upp i burkar, plastlådor

image104