ketchupblogg.

Då vare dags för en lång å tradig sammanfattning av allt som hänt de senaste tre decennierna som jag inte haft tid att blogga. Inläggets titel hånmyntades av Erika nyss, "först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer allt". Smärtsamt träffande...

Helgen har tillbringats i huvudstaden där vi, utan att stressa, hunnit med att träffa alla sånär som på en som vi känner samtidigt som vi tagit det lugnt och bara myyyst. Jag å Jonas flög ner i lördagsförmiddag och fick redan innan vi nått Stockholm city en av våra allra största Stockholmsfördomar totalt söndersågad av en liten, söt, äldre kvinna. Vi bara stod och kollade på en stadskarta (jag visade bland annat Jonas Zinkensdamms IP där LW ska spela i sommar...ett viktigt landmärke!) och vi hann uppenbarligen se förvirrade ut för den lilla kvinnan typ attackerade oss ca 10 sek efter att vi nått kartan och undrade om vi pratade svenska, om vi visste vars vi skulle och om hon kunde visa oss vägen någonstans. Hon fick representera alla stockholmare just då å vi var minst sagt förvånade över vänligheten ;)

Samma fördom (att stockholmare är lite stroppiga och rätt otrevliga alltså) fick sej en törn till när vi kikade på en vandringsryggsäck på naturkompaniet. En äldre man och hans dotter? som va i våran ålder stod och berömde samma ryggsäck, började prata med oss om hur fantastiskt bra den va och i samma veva (innan vi hunnit hämta oss från chocken att nån börjat prata med oss) förklarat att vi (jonas å jag alltså) som är från norrland, vi begriper ju oss på bra kvalité och rejäl utrustning vi som har så nära till naturen...och så vidare. Så otroligt lustigt. Står det i våra pannor "norrlänningar på besök" eller?

Vi spatserade runt på stan ett tag och jag hann köpa en vårjacka innan vi träffade Simon och Kate som vi tog en lång och mysig lunchfika med. Efter det gjorde vi stan igen, köpte ett liggunderlag som jag skulle sova på kommande natt, gick till Stureplan och räknade brats (vilket va urbota dumt eftersom det kryllade av dem), träffade en f.d husumgranne till Jonas, såg en Ö-viksbo, hånade frånvaron av kändisar vs. närvaron av öviksbor, kollade in nyöppnade Kjell & Co (som om möjligt var ännu mindre än butiken i Umeå!) och förfasades över alla dessa rökande stockholmare som förstör luftrören för oss som försöker förbli ickerökare. Vi shoppade tillslut loss på Hemköp, tog med oss våra nyköpta frysmiddagar på tunnelbanan och våldsgästade Kristian, som inte alls hade nått emot gäster som redde sej själv i köket och en stor påse godis :) Där såg vi film (romantisk komedi, Kristians choice!) och hade allmänt trevligt tills vi tog tunnelbanan till vår kära Jakob där vi skulle sova. I födelsedagspresent fick han ett hörlursheadset (eftersom Jonas alltid klagar över dåligt ljud när de pratar på skype) och 2 bäddset (som vi hade tänkt få sova i på natten). Mycket genomtänkta presenter :) Kvällen spenderades med Jacke, Ulla, Martin och Anna-Greta och vi hade mycket roligt och mycket mysigt!

Söndagen började vi med en dunderfrukost som följdes upp av ett efterlängtat besök på Stor-Fila. Där upplevde vi närvaron av en f.d umebo (fortfarande ingen kändis!), närvaron av Gud också såklart (kommer egentligen på första plats men ändå!), gratis fikabiljetter och en alldeles underbar predikan av en svensk/norsk man som hette Egil nånting. Sedan dunderfikade hela gänget hemma hos Jacke, tillsammans med Richard och Elina (hoppas jag att hon hette). Jonas tog tåget till Uppsala lite senare på eftermiddagen och efter att vi kvarvarande åkt Södra Länken och kollat in city i mörker, fick jag kunglig eskort till City Terminalen av Jacke och Martin innan jag lyckligt ovetandes satte mej på Ybuss sämsta säte för att invänta en nio timmar lång nattresa. Somnade ordentligt i Sundsvall, förmodligen av ren och skär utmattning och anlände 07.10 till ett kritvitt och soligt Umeå. 07.40 befann jag mej på kontoret, redo att ta mej an veckans första arbetsdag. Jag skulle inte ha velat va utan den här helgen för all nattsömn i världen, kommer samma chans igen så tar jag den direkt! Vad är lite förlorad nattsömn jämfört med att få umgås med helt underbara människor?? Absolut ingenting!

Solen har kommit idag och lyckats smälta bort en hel del snö, vägarna är torra och dammiga och fåglarna kvittrar. Umeälven glittrar och porlar och jag har ätit min första lunch i solen ute på trappen. Bjuder på lite härliga vårbilder från april förra året.

image502 image503
Ultrå den 14/4 och Tävra den 29/4
image504
Umeå den 9/4

Kommentarer
Postat av: Björn

Men du.. vem vann mario cart fighten??
vill veta om du lyckades klå linda som legat i hårdträning under helgen.. =P

2008-04-17 @ 18:29:29
URL: http://thewayofthemind.blogg.se/
Postat av: Marita

Kul att läsa om allt trevligt ni hunnit med i stora staden. Krokusen här i Ultrå har nått samma stadie som på fjolårets bild. Från min trapp syns inget glittrande vatten men snart har isen töat bort och då kommer jag att se mycket vatten. Du ska se vad utsikten blivit fin efter att grannen tagit bort mer skog.

2008-04-17 @ 18:35:18
Postat av: Camilla

Tjing, roligt att ni hade det bra och mysigt i hufvudstaden=) Jag åkte ybuss hem igår till Övik och kände att efter 3 timmar var jag riktigt less..å de började krypa i kroppen....usch usch...och just därför ska jag göra om samma resa på söndag, tillbringa 7 timmar i bussen ner till sthlm ..:P
Kram på dig Vännen!

2008-04-17 @ 19:58:20
URL: http://lillcamme.blogspot.com
Postat av: Mamsing

Roligt med minisemester. Otroligt vad ni hann med på så kort tid må jag säga. Såg att Marita fått upp krokusen. Här i Tävra har jag varken sett nån humla eller några videkissar. Men det är ju en vecka kvar till den 29:e!

2008-04-20 @ 21:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: