mitt hem.

"Mitt hem är min borg. Vem är det borgen ska skydda mot? Hemmet som en plats att träffa varandra eller slippa ifrån varandra? Och får man besök ska det vara nybakat och nystädat och gärna nyrenoverat. Innan vi förmår öppna dörren och släppa in, som om vi bodde i en utställningsmonter. Det är för tjocka väggar och för mycket portkoder. Det är för mycket rädsla och hushållsmaskiner. Det är för mycket störningsjourer och för lite störningsmoment. Stör jag? Nej, du bara rubbar hela min existens. Välkommen in! Den ultimata marknadsanpassningens lilla sidoeffekt sägs vara, att mänskligheten håller på att utrota allt liv. Ska vi inte passa på att komma lite närmare livet, medans vi nu finns kvar?"
-Bob Hansson

Satt och läste i nyaste Hem & Hyra (vuxenpoäng till mej!) och kände att jag bara va tvungen å citera! Hur väl känner man inte igen sej i det han skriver? Jag vill ha ett hem där folk känner sej välkomna, bjudna som objudna. Jag vill öppna dörren och säga "Välkommen...såhär bor vi. Det är lite stökigt men so what? Vi har haft lite roligare saker för oss än att städa idag. Känn dej fri att stöka till lite mer, det gör inget. Känn dej som hemma...lägg dej och slöa i soffan eller rota fram lite gott från kylen, bara du kommer." Man behöver inte alltid ha nått planerat, nått att göra. Det är okej att bara vara. Det är nog så viktigt. Jag tycker att vi ska passa på att komma närmare livet medans vi fortfarande finns kvar.

Sen måste jag bara slänga in en bild på världens sötaste lillebror! Puss på dej!

image505  image506

Kommentarer
Postat av: Lina

HELT RÄTT!!! mitt krypin är lite litet, men kärleken i stället är väldigt stor...vilket väl måste betyda nog så mycket?

2008-04-24 @ 07:09:45
URL: http://linarutgersson.blogspot.com
Postat av: Hanna Hägglund

Jag kan inte annat än att hålla med! Fler öppna hem!!! jag älskar verkligen när folk kommer och kan känna sig hemma här, men det är ganska svårt i stela sverige... samtidigt vill jag att det ska vara städat och fint. men sen vi fick Lisen har jag insett att dessa två är ganska jobbiga att kombinera. Nu har jag mer slappnat av och insett att så här bor och lever vi. alla är välkomna, men jag tänker inte städa! =) haha... vore kul om ni kom nån gång! ni är varmt välkomna hem till oss! i vår operfekta vardag!
Många kramar Hanna

Postat av: Magda.

Åhh, vilket underbart inlägg Linda!
Kan inget annat än stämma in i allas (du, Lina o Hanna) kommentarer..
Känner precis likadant, kom kom och hälsa på, Folktrovägen 2c!
Kram // Magda.

2008-04-24 @ 22:40:31
URL: http://www.fantastiskaliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: