våga hoppas!

Tänkte på en sak när jag cyklade från sjukhuset och till jobbet i morse. Jag gillar mitt jobb, verkligen. Jag trivs jättebra och har aldrig tyckt det har varit jobbigt att gå dit nån morron. Men idag...idag hade jag lika gärna kunnat strunta i hela grejen. Hela veckan hade gärna fått varit helt tom. Oavsett hur bra man trivs på jobbet, hur roliga aktiviteter man tänkt göra i helgen eller hur mycket pyssel man har framför sej hemma så äre hemskt mycket som betyder hemskt lite när det verkligen kommer till kritan. När det väl kommer till kritan får disk, tvätt, smuts, trädgårdsmässa, konsert, V75 och jobbet komma i andra hand. Familjen går alltid före och vännerna går alltid före. Den prioriteringen går inte att rubba. Och när oförutsedda saker händer och hela vardagen vänds upp och ner får man tid att omvärdera och återigen uppskatta det man så lätt och så ofta tar förgivet. Det är nästan som om vardagen behöver vändas upp och ner ibland för att inte bli alltför vardaglig.

Det är inte lätt. Att behålla hoppet. Det finns där hela tiden, men det är jobbigt att nära det allt för mycket. Det gör ont när det inte blir som man hoppats. När man inte riktigt vågar hoppas, då får man tro. Tro gör en aldrig besviken. Vad skulle jag göra i jobbiga stunder om jag inte var troende? Hur skulle det kännas att inte kunna lita på att Gud finns och att han håller oss alla i sina händer? Jag vet inte...tomt säkert. Ensamt. Hopplöst.

Sommarn miste lite av sin fägring
Solen miste lite av sin glans
När det vi hade hoppats på
föll ihop och gick i kras
var det nästan som om glädjen inte fanns.

Hela helgen har både Curry och Jonas varit borta å jag va helt ensam i sängen. Då vare tomt. Å inge kul. Sen kom världens bästa svärmor på besök, fyllde lägenheten med liv och tömde den på disk, smutstvätt och damm. Sen på morronen kom Curry äntligen hem. Det hade vänt. Allting vänder bara man ger sej tid. Då får det ta den tid det tar, bara man ser att det går åt rätt håll. Morgondagens projekt är dusch. Håll tummar och be böner att orken räcker till! Tack!

image509

Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Linda!
Du skriver verkligen bra! Jag sitter här framför datorn och berörs av dina ord. Det är så sant allting. Jag hoppas vi hinner ses nån sväng idag. Stor kram!!

2008-04-30 @ 07:07:42
URL: http://amason.blogg.se
Postat av: Hanna

Hej! jag har hört vad som hänt er och vi vill att ni ska veta att vi tänker på er ocoh ber för er. säg bara till om vi kan göra nåt! Ha en bra dag!

Kram Hanna

Postat av: Camilla

Kraaaaaaaaaaaaaam på er!!

2008-04-30 @ 11:38:35
URL: http://lillcamme.blogspot.com
Postat av: Yngve Aronsson

Hej Linda jag är glad att jag lärt känna dig.
Tack för dina fina tankar som omvandlats till text.
Mitt hjärta är hos er i mina tankar mer eller mindre hela tiden.
Kram Yngve

2008-04-30 @ 21:07:11
Postat av: Lina

Söta jättefina, tänker och ber för er båda. Du har så rätt. när allt kommer till kritan spelar inte utbildning, jobb, lägenhet...inget av det yttre spelar roll. Det är relationerna som är det viktiga
i livet.
kramar!!

2008-05-01 @ 15:39:15
URL: http://linarutgersson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: