hit direkt.

I onsdags vare final på ett program jag inte sett ett enda avsnitt av, nämligen project runway. Det var vi ju tvungna att fira på nått sätt, så efter att ha bestämt oss att direkt efter jobbet går hem till mej på en gång så vi slipper dra runt på stan å fundera i flera timmar för att till slut ändå hamna hemma hos mej å då gått miste om så många timmar att vi ändå inte hinner göra nå vettigt, typ baka en kladdkaka eller så, så gick vi till hemköp för att handla hem lite förnödenheter (kära nån vilken mening! inte märkt det väl att klockan är mycket?)

Förnödenheterna bestod av glass, maräng, banan, vindruvor och vispgrädde och det kanske inte är så svårt att lista ut vad vi skulle äta...marängsviss! Lotta gjorde en ljuvligt god kolasås och allt blandades ihop i en stor skål. Jonas joinade oss vid TV'n en stund (ungefär så lång tid som det tog för honom att äta upp sin skål med sviss) å sen satt vi å surrade i evigheter, som vanligt. En mycket trevlig kväll!

Jag har fått höra via mannen att svägran vill ha ett inlägg om nya frisyren. Det är såhär att jag klippt mej i stora staden. Sjukt billigt...260:-, för en riktig klippning, ingen liten toppning bara. Jag fick massor av beröm för mina lockar...igen! Hon va helt lyrisk, min frisör. Jämförde mitt hår med Sarah Jessica Parkers karaktär i Sex and the City (som jag aldrig har sett å aldrig kommer att se). Livfullt var ett adjektiv som ständigt återkom. För att återgå till min frisyr, jag har klippt av rätt mycket, min nacke syns. Orkar inte ta nå kort nu, men det kommer väl framöver. Eller så får ni komma å hälsa på =)

*mutter* det tar hundra år att ladda upp bilder...få se om jag orkar ha några med överhuvudtaget...jag hinner lätt ut å köra ner bilen i garaget!


Lotta framkallar ångest hos Linda när hon häller ner kolasåsen i resten av röran.


Såhär mysigt hade vi det, alla sitter på varsitt håll =)

blå.


Ja, såhär fin blev jag av dagens behandling på blodcentralen. Jag som tänkte peppa alla att bli blodgivare, å så kommer jag hem å ser misshandlad ut. Jag är dålig reklam. Men all reklam är ju bra reklam har jag hört så...
RÄDDA LIV, BLI BLODGIVARE!


Livet håller på att återgå till det normala, men jag saknar helgen med Erika och framförallt saknar jag Lassekonserter. Försöker hålla lågan brinnande, men jag får så väldigt dåligt gensvar hemma å på jobbet. Erika, var är du?? Klippte av mej konsertbanden ikväll...en fantastisk turné är över. Nu får man leva på minnen, musik å bilder.

Jonas ska till Uppsala imorrnbitti å jag har lovat att skjutsa honom, så nu äre marsch pannkaka i säng. Å katt har inte kommit in än. Vilken liten räv!

lassigt.

Detta rekommenderas starkt. Att göra Lassiga saker. De bäst lämpade städerna är Linköping och Stockholm!


En cykelväg vid fotbollsplan. Ingen grävmaskin.


Hela vägen nyponbuskar. Och sniglar.


Två torn som sträcker sej mot himlen. Ett såg vi från den stora vägen, det andra från vimlet på torget.


Ingen park längs Södermälarstrand...däremot båtar.


Götgatan var grå och halvkall.


Skånegatan däremot var lockande och lugn.


Vi kan väl ses igen, vi gillar Stångån på hösten.


Båtarna låg inne vid Stadsgårdens kaj.


Här sitter vi i solen under ett träd, i Humlegården.


Erika sparkar löv i Årstaviken.


Lasses skalp.
(det här är vad Erika kallar en dålig konsertbild)


Sötheten personifierad. Vackra Sofia Karlsson värmde upp oss med skönsång och coolt band.


Sen tog kungen själv över.
Fler Lassebilder kommer framöver :)Okej, jag kunde inte hålla mej! :)

Måste ba avsluta med en komisk bild och två mycket komisk situationer, de två försa från det underbara men något svårnavigerade Linköping å den sista från Årstaviken i Stockholm.


Notera den pedagogiska trestegsförklaringen till hur du överhuvudtaget ska ha en chans att få in cykeln i ditt nyhyrda cykelgarage. Klockrent tyckte vi.

Den första roliga situationen var då jag fotade Stångån. Det var mörkt så jag ställde kameran stadigt på broräcket och spanade in i sökaren för att räta till bilden. Hör bakom mej en 30årig man som lite halvirriterat men framförallt sur röst som förebrående säger: "Men spy hemma!" Erika börjar tokfnissa å jag som inte fattar att karln pratar med mej rör mej inte ut fläcken. Mannen fnyser ut sin frustration, förmodligen hinner han tänka tusen tankar om hur lite jag skulle minnas av denna konsert, hur ovärt det är för mej som är full samt några "ungdomen idag" innan han tar sej förbi, å av bara farten ser min kamera. "Oj då" mumlar han lite förläget, och jag tittar upp. Snabbt försvann han å vi började inse det komiska i hela situationen. Han var inte den enda som reagerade så, men han va tack å lov den enda som yttrade sej. Det var många som vände sej om och gav onda ögat till fyllemej och det beklagande ögat till Erikastackarn som fick stå där å skämmas. Hahaha! Jag som inte ens dricker...

Nästa moment inträffar vid ett fik där vi dricker vatten plus att Erika köpt en liten Cola på flaska. Vi sitter å stirrar lite slött på varann då Erika råkar fäkta till med armen och stöter omkull colaflaskan. Hon ställer upp den igen å skruvar i samma rörelse upp korken. Colan som nyss blivit omskakad sprutar ju inte helt oväntat när korken är av och Erika tittar stint på mej med en lite sur glans i ögat innan hon anklagande och på fullaste allvar säger: "men vad har dom gjort med colan?". Jag börjar såklart skratta tills jag inser att hon är allvarlig. Människan har alltså på ca 2 sekunder lyckats glömma att det va hon själv som alldeles nyss tippade omkull flaskan. Hennes ansiktsuttryck...vilken klassiker! =)

lever & frodas.

I söndags vare fint väder. Varmt å soligt...jag gick runt å njöt i linne å shorts. Visserligen inomhus men ändå, en markant skillnad mot de senaste dagarna av semestern. Jag studerade den lilla rabatten, studerade de små tomaterna, studerade vinbären, ja...gick runt å inspekterade de enorma ägorna helt enkelt. Tog krafttag invärtes också med tvättning, plock å dammsugning. Kände mej nöjd med det. Tog till å med lite bilder så jag skulle kunna redovisa mitt hittills lyckade rabattprojekt för intresserade som ointresserade.


Mina vackra rosor har så smått slagit ut, och det vankas ännu mer. Bra gjort för att va första året!


Lavendeln står i blom och mina söta nävor har blommat om igen, konstigt! Tror de att det är vår?


Tomaterna smakar ljuvligt sött och vinbären är redo att plockas!

Igår regnade det. Oj, vare regna! Mina sockar å skor va så blöta när jag kom fram till jobbet att bara jag knöt handen runt foten så rann det vatten på mattan. Det var med andra ord inte så trevligt att vara fot till fru Aronsson igår. Idag hare regnat så smått, ibland rejäla skurar och ibland uppehåll. Rätt okej. Det va rätt kul väder igår också faktiskt. Jag gillar de där lite extrema väderlekarna. Det gör mej glad. Har jag bara rätt kläder (eller helt fel) så gör det ingenting. Cyklade med ett leende på läpparna till jobbet igår. Naturens krafter...härligt!


Varken Curry eller jag kände för att göra annat än sitta inne å kika ut. Två blötsorkar!

bakläxa.

Fick efter förra inlägget (inte listan utan semesterinlägget) lite mutter från herr Aronsson om hur jag kunde publicera ett semesterinlägg UTAN att skriva om lycksele och kanske framförallt hemavan. Så, här kommer lycksele och hemavan.


Kolla in pannluggen till höger! Snygg eller vad?


Sälen Vilma och några söta loungar.


Vi skulle återuppleva gamla minnen, men Mackan tyckte inte att det va lika kul som sist.
Jag däremot tyckte det va rätt häftigt.


Stor eloge till Susanna som utmanade sej själv å åkte Nautic Jet, en fruktansvärt maskin!

Efter en dag i Lycksele med familjerna åkte Jonas å jag vidare till Hemavan.


Några dagar cyklade Jonas (några dagar för lite enl honom själv)


Resten av dagarna (då vi inte va i stugan å slappade) vandrade vi i cirkel med start och slut vid våran stuga.


Det regnade båda dagarna så jag fick god nytta av mina nya regnbyxor och min fina regnjacka :)


Vandringen var mycket tuff! Uppför, uppför, uppför, stenigt, nedför, nedför och nedför.


Det var dimmigt och fuktigt, men luktade å andra sidan väldigt gott :)
När dimman väl lättade låg det den mest fantastiska utsikt bakom.


ett ord.

Reglerna är att bara använda ETT ord för att svara - testa!

1.Din mobiltelefon? smidig
2. Din äkta hälft? mysig
3. Ditt hår? lockigt
4. Din mamma? galen
5. Din pappa? höjdrädd
6. Det bästa du vet? fotografera
7. Din dröm inatt? surrealistisk ;)
8. Din dröm/ditt mål? utvecklas
9. Rummet du är i nu? hallen
10. Din hobby? fotografera
11. Din skräck? diska
12. Vill du vara om 6 år? vuxen
13. Var du igår kväll? otrött
14. Vad du inte är? torr
15. En sak du önskar dig? hus
16. Var du växte upp? örnsköldsvik
19. Det sista du gjorde? fes ;)
20. Dina kläder? arbetarens
21. Din TV? lagom
22. Ditt/dina husdjur? hungrigt
23. Din dator? sweet
24. Ditt humör? stabilt
25. Saknar någon? raringen
26. Din bil? bäst!
27. Något du inte har på dig? gummistövlar
28. Favoritaffär? akademibokhandeln
29. Din sommar? fantastisk
30. Älskar någon? mycket!
31. Favoritfärg? nja
32. När skrattade du senast? lunchen
33. När grät du senast? längesen

Hittade denna hos Magda..
Vet inte vad som hänt med fråga 17-18

komprimerat.

Nu är jag å familjen hemma igen, efter en fullproppad sommar med resor över hela Sverige. Har funderat på hur jag ska kunna resumera sommarn på bästa sätt och för att undvika att skriva jordens längsta inlägg som ingen kommer orka läsa så förkortar jag sommarens upplevelser radikalt och visar mycket bilder istället. Vill nån ha textmässig utfyllnad så ställer jag gärna upp, jag kan prata om sommarn i evigheter! :) Kungsleden har jag ju visat några bilder på redan så jag skippar det. Min riktiga semesterperiod började med några slappa dagar i Ultrå.


Efter det åkte vi söderöver, via IKEA till Hudiksvall och raringarna själva, Erika och Axus. Hur söta är dom inte på en skala då?!? :) Efter fika, mys, film, Axus-pussande och en god nattsömn bar det vidare söderut.


Efter ett kortare stopp i Karlsborg där vi kikade på borgen och naturligtvis passade på att få i oss lite glass å fika kom vi tillslut hem till Jonas faster Gull-Britt med familj, i Stenstorp.


 Där blev vi uppassade och bortskämda med god mat, rundturer, hund- och hästsällskap och såklart väldigt trevligt mänskligt sällskap. Ett härligt stopp!


Dagen efter (lördag) vare dags för sommarens första stora happening, Lars och Lindas bröllop! Det var lite regnmulet precis vid vigseln men när festen skulle börja sken solen upp och vädret blev utsökt! Brudparet var väldigt vackra och det flödade av kommentarer ang brudens klädstil och humör (då hon normalt normalt klär sej i svart och tydligen är rätt bestämt av sej) samt ang brudgummens för dagen välkammade frisyr och hans nästan maniska begär efter Lego som liten. Det var med andra ord en rolig kväll.


Direkt då bröllopet var slut speedade vi iväg till Göteborg och min faster Carina med familj där vi skulle få bo. Under de två dagarna i Göteborg vandrade vi runt på stan och kikade på VM i skateboardslalom...


 lyckades få till en liten snabbfika med kusin Viktor, käkade godis (förvånande?) och gick runt på Universeum.


Den här bilden blev lite rolig. Han är bakom tjockt glas kan jag meddela!


Lagomt till att vi lämnade Göteborg för Marstrand började det regna...rejält! Tur man satt i bilen! Vi hade en liten men rätt söt stuga på campingen där, och vi stannade här i tre dagar.


Hela första kvällen regnade det rätt mycket, så vi stannade inne och läste böcker. Dagen därpå vad vädret bättre och då passade vi på att göra själva Marstrand-ön.


Till Jonas glädje fanns det segelbåtar, till min glädje fanns det fiskmåsar och till bådas glädje kom det två hjortar springande över vägen när vi gick tillbaka till campingen.


Vi passade på att gå en guidad tur på Carlstens fästning, väldigt intressant.


För första gången sen vi gifte oss befann vi oss i samma land och faktiskt också på samma plats då det blev dags att fira bröllopsdag.


Firar man tre år så gör man, vi slog på stort och vad passar inte bättre när man är på västkusten än lite färsk fisk? Efterrätten bestod av chockladsorbet (man måste ju prova iaf!), vaniljglass, och jordgubbar. Mumma!

En så storstilad start på bröllopsdagen kunde ju inte avslutas hur som helst. Vi bokade hotell i Borås där vi köpte en massa godis, tog en skööööön varm dusch och gick på bio, Batman. Rätt bra film om än lite väl lång. Dagen därpå gick vi runt på stan i Borås, jag köpte fyra böcker till mej själv å Jonas klippte sej :) Sen åkte vi till en annan av Jonas fastrar, Inga-Lill med familj där vi också fick ett kungligt mottagande och fick höra frasen "det känns helt overkligt att ni är här, det är sååå roligt" många många många gånger. DÅ känner man sej verkligen välkommen!


Dagen därpå inträffade sommarens andra (egentligen den enda) stora happening, konsert med Lars Winnerbäck i Örebro! Vi mötte upp Christian där, käkade på O'learys bredvid Örebro slott och ställde oss sen i kö för att invänta insläppet!


Jag har så många bilder från den här konserten att jag har grava problem med att bara visa tre stycken. Jag ska tillägna ett helt eget inlägg åt denna man och hans fantastiska musik, så behöver inte de som känner sej oberörda njuta av bilderna :)

Efter konserten åkte vi hem till Christian där vi sov. Dagen därpå åkte vi hem till hans föräldrar, fick fika hemmagjort glass och mjuk pepparkaka och leta reda på alla djur som fanns där. Väldigt trevligt! Sedan åkte vi hem.

måste bara lite.

Jag vet att klockan är mycket men jag bara måste lägga ut några bilder från semesterna so far. Eller ja, de speglar väl kanske inte semestern som helhet, inte från Jonas perspektiv i alla fall. För mej var det här den stora händelsen, den som jag sett fram emot sååå länge, ända sen november ifjol. Jag skulle kunna radda upp adjektiv efter adjektiv för att försöka beskriva hur känslan var men det går inte. Inte av denna värld. Det var så sjukt bra, en helt fantastisk spelning å jag har ärligt talat svårt att se nått toppa detta (i konsertväg alltså). Det ska va Lars då...

Som sagt, klockan är mycket. Imorrn åker vi till Hemavan och avnjuter där vår sista semestervecka. Jag återkommer med mer bilder och framförallt mer adjektiv, var så säkra! Tills dess, njut!