jag är dödlig.

Om jag nån gång på nått sätt fått för mej att jag under några omständigheter skulle vara annorlunda, inte som alla andra, odödlig så har jag fått tänka om. Rejält. I torsdags när jag och raringarna gick hem från stan kom samtalet in på att bli sjuk och Petra förbjöd mej (helt apropå ingenting) att bli sjuk eftersom vi åker iväg på äventyr nästa vecka. "Äsch, det va evigheter sen jag va sjuk. Jag blir aldrig sjuk." 2 timmar senare började jag snora i soffan. Dagen efter var ett enda stort nysande och idag både nyser, harklar jag mej och är hes. Vad hände? Jag som aldrig blir sjuk får nu gå runt å  bara längta efter att bli frisk igen. Att kurera mej är inte min starka sida, jag är ju som sagt aldrig sjuk. Igår var jag vaken till 04.00 och idag har jag varit på stan i kortärmat. Dumt kan man tycka.

Jag är dödlig. Va skönt! Inte för att jag på allvar tvivlat på det tidigare, men nu har jag återigen fått det bevisat. Det känns helt okej. Livet må va skört ibland men det brukar för det mesta lösa sej ändå. Har förresten på tal om skört liv läst ut kanske årets bästa bok, The Tiger's Child (Torey Hayden), den fristående fortsättningen på One Child som kanske var förra årets bästa bok. Har du inget att läsa i sommar, läs dessa två böcker!

Nu ska jag börja kurera mej! Gonatt! :)

photohunt: bright.The bright sun is desperately trying to bring some warmth into the cold winterday.
Days like this makes me wanna smile and I feel so lucky that I have the chance to experience a nature like this.världen skriker.

Blå himmel och solsken mötte mig imorse. Och en morgonpigg katt med påstådd syrebrist. Glada i hågarna begav vi oss ut. Det tog inte lång tid innan solen försvann bakom stora, mörka regnmoln. Himlen är mörk och bister, tunga regndroppar faller och åskan härjar fritt. Det är fortfarande varmt i luften så jag har altandörren öppen. En förskräckt liten gul kommer kutandes in och hoppar snabbt upp i mitt knä där jag sitter framför datorn. Han kurar ihop sej, vänder goögona mot mej och börjar spinna. Tur att det finns en trygg plats när hela världen verkar ryta och skrika. Han sneglar bort mot dörren, temperaturen säger att det är helt okej att gå ut men resten verkar inte så lockande.

Hittade en roligt citat om väder. Tack vare vädret fick du ett nytt blogginlägg att läsa, jag fick döda lite tid med att både försöka skriva nått kul och grejja lite i photoshop. Förhoppningsvis mår mina söta blommor bra av lite regn och tänk så gott det kommer att lukta i skogen när det blir uppehåll!photohunt: water.I just have to publish two waterpictures. The first one is taken in Shek O, Hong Kong last summer. The beach was so beautiful, the weather was perfect and all you could hear was the water coming in, the wind in the trees, birds in the sky and a local man sitting on a bench whistleing (?) out loud. He didn't mind and neather did we :)

The second picture kind of speeks for it self. Teija, the cutest dog ever, just loves water. She would do this forever if we'd let her :) Teija belongs to my brothers girlfriend, and we went down to my parents lake to let her play with a ball. What she radiates when she's in the water is pure happiness.gråvita skyar, tandläkarväder.

Idag har jag namnsdag och det är midsommar. Den ultimata kombinationen kan man tycka. Självklart har jag redan påbörjat firandet.

Jag började redan 01.30 inatt då jag vaknade...på soffan! Urk! Hela lägenheten va kolsvart och tyst. Min tallrik stod kvar på bordet och jag hade ett svagt minne av att nån långt bort har sagt "somna inte på soffan". Typiskt. Kravlade mej upp, släppte in katten, slet...nä våldade ut mina linser (nu vet jag hur det känns att typ slita ut ögongloberna), bytte om och skyndade mej i säng. Tror nån att jag va trött då? Icket! Tror jag lyckades somna om en snabbis men jag vaknade rätt fort igen av att det kliade på heeeeeeela mej. Sjukt va det kliade. Armarna mestadels. Sände några onda tankar till Curry...säkert han som dragit med sej nån mindre armé av myror eller loppor. Å så va man vaken igen. Började toksmörja mej med hudkräm å praktiserade under ca 10 minuter intensiv självbehärskning för att inte röra alla kliande områden. Försökte rikta tankarna åt annat håll vilket (såklart!) gjorde mej uppmärksam på hur fruktansvärt kvavt det va i sovrummet. Tankarna gick då genast till en natt tidigare i veckan då jag i princip vaknade av syrebrist, fick ett utbrott på luften, kastade upp fönstret å blev så pigg av all agression att jag inte kunde somna. Bara tanken på att den här situationen liknade den förra gjorde mej halvirriterad...å så klarvaken då såklart. På nått sätt lyckades jag i allafall somna om för sen minns jag inte nå mer. När jag vaknade vaknade jag till en tyst lägenhet...igen. Curry var ute å Jonas också. Den här gången hade jag inga minnen av att nån sagt nått. Jaja. Min vänstra underarm är svullen av allt kliande, men jag ser inga bett. Högerarmen kliar men där syns ingenting heller.

Det är bara att gilla läget. Vädret är som Lars Winnerbäck så fint uttryck...tandläkarväder! Det är grådassigt men uppehåll. Uppehåll med löfte om mer regn snart igen. Jag har varit på toa två gånger sen jag klev upp, två...på typ en timme! Kan det bero på att jag åt som ett djur igår? Två portioner spagetti i köttfärssås (jag va egentligen inte så hungrig men det va gott å jag har inte varit speciellt sugen på varm mat alls den här veckan så jag passade på), flera skivor melon å så toppade jag med en glasstrut. Kroppen var som i chock. Kanske va därför jag somnade på soffan. Kanske är därför jag inte känner för att röra mej så mycket idag. Vardagsmysterier...haha! Nu sitter jag och funderar hur jag ska kunna fortsätta den här dagen i samma anda som jag börjat. Ska börja med att försöka få liv i min namne, jag börjar bli lite rastlös. Kan ju iaf glädjas åt att det är perfekt fiskeväder...för de som nu vill ut å fiska idag :)


rättvisan smakar illa!

strimmor.

Jag erkänner:
Jag ältar och jag älskar det!
Det mest ultimata är att jag kan spela den på gitarr också, Jonas kommer älska detta när han kommer hem *haha*Mer Lars Winnerbäck åt folket.
Nu äre hög tid att börja ladda inför sommarturnén. Äntligen!!!

photohunt: emotion(s).


(foto: Kajsa)

The swedish singer songwriter Lars Winnerbäck.
This my friends is emotions, big emotions! :)jorden.


Det människan sår skall hon också skörda.

Gal 6:7

Låt oss aldrig tröttna på att göra gott. När tiden är inne får vi skörda om vi inte ger upp.
Bär varandras bördor!

flowerpower.

Äntligen är det helt färdigt med blommorna. Det är så fint här utanför nu ska ni veta! Mamma och mormor har varit här idag, följt mej till en massa affärer, gett råd angående sorter, färger, storlekar och tagit tummen ur mitt arsle och peppat mej! Nu äre bara vänta å se hur detta artar sej. Jag inbillar mej att fingrarna blivit lite grönare sen förra sommarn...
Rabatten ser bara bra ut, rosbuskarna växer så det knakar å en av nävorna hade faktiskt fått en liten blomma idag. Jag vattnar som besatt! Curry är säkert där och andas lite på dem också så de växer till sej ordentligt.

Här kommer lite bilder så ni slipper föreställa er. Jag vill inte att ni ska bli svimma när ni möter verkligheten ;)

 
Vår fina framsidan med solrosor i krukor och tagetis+hänglobelia i lådan.
Allt arbete skedde under stäng uppsyn av Curry som tycks ha hittat en "skyddad" plats bakom den fallna svartvinbärsbusken.


Närbild på ena solrosen.

 
En av rosenbuskarna som växer så fint, plus mina två nya tomatplantor.


Nävaknoppen! Visst är den fin?

 
Mina tre krukor på baksidan med pelargoner, tagetis och lobelia. I två amplar hänger söta, rosa millionbells.


Curry övervakade såklart även arbetet på baksidan och han blev mycket nöjd med resultatet!
Nu ligger han utslagen i mitt knä. Det är jobbigt att vara förman till tre ifrågasättande kvinnor som tror att dom vet bäst.

photohunt: bad hair.


Bad hairday, great company and wonderful mood.
Can you do anything else beside smiling when you wake up and this is the first things you see? :)vandring.

Vandring.
Det är så enkelt. Sätta ena foten framför den andra och falla framåt en aning.
Automatiskt. Låta tankarna ströva omkring i den inre skogen.
Inte jobbet, inte stressen utan här och nu.
Vad är det där? Vem är jag? Var är jag?


Hur poetiskt det än kan låta äre alltså inte jag som myntat dessa kloka rader. Min fråga är, hur kan man inte älska denna underbart enkla aktivitet?


Behöver jag säga att jag LÄNGTAR till vecka 28??
*skrattar*

landsvägen.

Country roads, take me home
To the place I belong
North of Sweden, along the eastcoast
Take me home, country roads.


Taget från bilen nånstans mellan Angsta och Ravesta,
mest troligt i Brunsnäs eftersom det finns vatten där :)


Täfvra


Täfvra

sjung om studentens lyckliga dar.

Jag minns fortfarande min egen student. Jag var helt galen. Helt galen. Totalt ohämmad, frisläppt och lycklig. Mormor frågade mamma lite försiktigt om jag fått i mej nått, så vild var jag. Sprang runt å skrek, sjöng och pep med min lilla pipa som jag tack och lov hade, annars hade jag nog inte haft nån röst kvar. Nåväl, det var ju några år sen det. 6 år sen för å va exakt. På min tid var balen samma dag som studenten. Nu får studenterna åka runt på stan läääänge, fira hemma i lugn och ro, ha en dag ledigt å sen förbereda sej för balen. Det känns helt okej att inse att man är gammal när man kan se att saker och ting förändras till det bättre. En annan sak som blivit bättre sen jag tog studenten är kamerorna. Som ni säkert lär märka äre lite (med kraftig betoning) kvalitetsskillnad på bilderna då och nu (kan ju kanske även bero på att jag fotat av papperskort...haha!).

 
2002: Strålande väder, glada miner, mycket runt halsen och massor med folk

 
2008: Strålande väder, glada miner, mycket runt halsen och massor med folk

Stort grattis igen! Var stolt över dej själv!
kram

nått gott.

Nu kära trogna bloggläsare har ni väl ändå väntat tillräckligt länge för nått gott? Jag tänkte berätta för er att sommaren har kommit!! Äntligen är det varmt, soligt, ljumma vindar, fågelkvitter och shorts som gäller för hela slanten! Va i Övik hela helgen å det var alldeles ljuvligt. Vi har hunnit med grillning med en massa kompisar, vandrat en bit längs Arnäsleden, käkat god middag i Ultrå, kört motorcykel (ja, ni kan ju gissa vem av oss), käkat god middag i Tävra, firat morsdag och firat födelsedag. Har som ni förstår rätt många bilder som jag vill visa, men jag har försökt sålla lite så det inte blir för mycket av det goda :) Curry har varit på rekreation på Tomtebo där det varken har gått nöd på honom eller Petra. Tusen tack min söta raring för barnpassningen!! :)

image571
Sparris mumsiga grillkompott!

image581 image573
Laban poserar fint på båda bilderna...helt utmattad av värmen :)

image575

image576 image577
häggen har slagit ut och doftar för fullt!

image578
mina föräldrars hus strax höger om Tävrasjön

image579 image580
världens härligaste maskrosäng!