två sorters fillimpa.

Mormors fillimpa (en långpanna)
1 liter standardfil
4 dl ljus sirap
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1,6 liter rågsikt

-blanda allt (det är mer som en smet än en deg)
-häll i smord långpanna med höga kanter ;)
-grädda först på 100 grader i 30 min, öka sedan till 150 grader i 45 min
-låt svalna, dela i fyra delar

Liisus filmjölksbröd (2 limpor)
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 liter standardfil
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

-blanda mjölsorterna med salt, frön, frukter och nötter. Välj själv om du grovhackar eller har innehållet helt
-blanda ihop fil, bikarbonat och sirap
-tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet
-grädda på 175 grader i okänt antal minuter...förslagsvis tills limpan fått färg och inte är degig :)

Kommentarer
Postat av: Erika

Det måste vara bröd nummer två som jag åt. Tack för receptet:)

2008-03-08 @ 15:54:46
URL: http://eerkiperki.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: