det årliga bettnäsbadet.

Då var det alltså gjort igen. Årets bettnäsbad ägde rum måndagen den 26 maj och vi har ända sedan starten för 3 år sedan stadigt utökat gruppen med en person/år. Medverkande denna gång var den stabila stommen Petra och jag, halvveteranen Ulrik och årets bubblare Martin och Marcus. Förutsättningarna var helt på våran sida, solen sken och vi hade stranden för oss själva. Det var kallt i alla fall. Dessutom hade Petra och jag kastat kläderna och badade i bikini och shorts för att va lite coolare än tidigare. Kvällen avrundades med födelsedagsfika hos Marcus som visade sej fylla år just då (HURRA HURRA HURRA!) och lite Wii Fit-spelande.
En vecka kan seriöst inte börja bättre!

image561

image562

image567  image564

image565  image566

image568  image569

image570

att planera.

Är inte det allra lättaste. Det kräver tålamod, engagemang, koncentration och tid för att göra listan kort. Jag vet minst två som håller med!

image554
Ju fler kockar desto sämre soppa.
Tre stycken KAN inte samsas om samma dator!

image555 image556 image557
Det sägs att fjällluft (OJ KOLLA! EN TREKONSONANT!!) gör en friskare, och jag kan bara innerligt hoppas att det stämmer, för visst ser vi ut att behöva en rejäl dos fjälluft allihop?!?

---------------------------------------------------

Måste ba få visa lite nya grejer som jag köpt inför den kommande vandringen. Nya vandringsbyxor och så ryggsäcken såklart. Den är av det amerikanska märket Osprey och är på 70 liter. Har skrivit en packlista, provpackat och varit ute å gått lite med Jonas ikväll. Packningen vägde inte mer än 10 kg idag men då innehöll den bara kläder, sovsäck, liggunderlag och toalettartiklar. Vi gick ca en timme nånstans i Röbäck/Skravelsjö å det va jätteskönt väder. Väskan känns jätteskön och byxorna likadant. Jonas konstaterade lite krasst efter en brant uppförsbacke att han flåsade mer än jag...haha...jag har inga kommentarer! :)

image558 image559
Vi är ett jag och min ryggsäck. Välkommen till Aronssons!

kulturnatta.

Lördag. Jonas å jag spatserade runt på stan i värmen. Hela torget myllrar av folk, musik, marknadsstånd och scener. Det är kulturnatta, hela dagen. Vi snurrade runt på stan lite, köpte glass på Station (nu vet jag varför min älskade Lion-glass försvunnit...de har bytt leverantör! Mycket dålig stil!), handlade lite på Hemköp å sen satte vi oss å surra lite med Petra å Kicki som hade buffépicknick i Stationsparken. Sen drog vi oss hem. En liten stund senare dök Martin, Marcus, Petra och Kicki upp för mysmiddag ute i det vackra vädret. Det var fläskfilé, potatisgratäng och svampsås på menyn, med butterkaka som efterrätt. När vi ätit å surrat klart drog vi ner på stan igen för att känna pulsen på Kulturnatta. Det är inte varje dag det är nånting på gång så det gäller att passa på.

Först lyssnade vi på en kör som sjöng i Nanna-parkeringshuset. Det va rätt läcker akustik där inne... :) Efter det lyssnade vi lite på Bob Hansson innan vi drog till nån parkering där det skulle hända nått coolt med bilar och radio inblandat. Jag och Petra blev tyvärr uttråkade redan innan det hann börja så vi drog in till city igen för dagens, nä veckans största positiva upplevelse: Glesbygd'n. Vilket underbart band! Snacka om gung, sommarglädje och härliga texter! Efter att ha fått en riktig lyckokick gick vi till stora scen där inte bara vi utan i princip alla kulturnattabesökare också samlats, för att lyssna/se/uppleva Thomas Dileva. Det var verkligen en upplevelse utan dess like. Haha...tur det va gratis....han är verkligen en speciell artist men han verkar ju go å glad så det är ju bra. Det va nästan roligare att försöka ta snygga bilder än det va att lyssna men sånt kanske man inte talar högt om? ;) Efter Dileva vare hårdrock för hela slanten...E-type i metalltappning, med hög volym, eldsprutare och massor av pyroteknik. Sen gick jag å Petra hem å spelade lite Mario Kart.
Tror bestämt att jag somnade på soffan innan Petra gick hem... :)

image536
Finmiddag på baksidan i solen och värmen. Härligt!

image537
"Nanna-kören". Jag rös när jag hörde dem. Å dirigenten va grym!

image538
[inga kommentarer]

image539
På bilparkeringen i väntan på det fantastiska. Nån är lite missnöjd...

image540  image541
GLESBYGD'N!!!

image542  image543
Jag är fortfarande glad inombords...ja, utombords också för den delen.

image544  image545

image547  image548

image549  image550
Nej nej nej, jag är inget Dileva-fan! Jag har bara tränat att fota. Jag ber om ursäkt för störande upprepning :)

image552
F-type...det verkligen dånade och vrålade. Därför blev det inga närbilder här...jag har faktiskt behov av fungerande hörsel några år till.

image553
Slutligen eldsprutaren.

photohunt: shoes.

image534

Walk a mile in my shoes
just walk a mile in my shoes
Before you abuse, criticize and accuse
Then walk a mile in my shoes
-Elvis

image535

rabatt.

Rabatt med blommor, det är vad vi har nu. Åh vad jag har längtat efter denna dag. Redan förra sommarn då vi flyttade hit hade jag storartade planer för den här rabatten, men fick skjuta de planerna på framtiden efter ihärdiga påtryckningar från Jonas. Men nu. Idag har mamsen varit här och satt fart på dottern. Jordplätten på våran baksida har kanske varit en fin rabatt en gång i tiden men förmodligen har de/den som bott här innan haft ungefär lika högt flygande planer men tyvärr också lika gröna fingrar som jag för läget var dött och återigen dött. Lite gräslök här å där, mestadels mellan plattorna å så några gula eländes långskankar som mamma försvarade med näbbar å klor. Hade det varit jag hade jag rivit bort allt som fanns, men nu lyckades de gula och två små busktillstymmelser komma undan med livet i behåll. Vi rensade, flyttade ihop alla gula till en klunga å så rev jag upp all gräslök och satte den nära ytterdörrn (så Jonas kommer åt dom utan att behöva ta på sej skorna, hihi!) Sen åkte vi till Granngården å shoppade loss. Köpte rosenbuskar, jordnävor, nävor som var vita å lite högre, en vit som hette nått med mysk tror jag, lavendel som doftar ljuvligt å slutligen lite smultronplant (som placerades bredvid gräslöken så jag kommer åt dem utan skor). Jag har stora förväntningar på den här kompositionen. Mamma fasar dock lite (fast mest på skämt) för vad Marita ska tycka om hennes "så kallade råd" när det gäller val av blommor, placering, färger...ja, allt skulle man kunna säga :) Det blir spännande att följa upp detta projekt.

image531
Vädret var underbart skönt, vi njöt av att vara ute.

image532
Curry höll sej på avstånd men ändå tillräckligt nära för att övervaka allt.

image533
Här är den nya rabatten, glömde att ta en "före-bild" men det va ändå inget å se.
Tänk er samma storlek, å så en massa dött gräs så har ni den där.

photohunt: candy.

image529

Looks kind of tasty doesn't it? Just like those round marmeladecandies with sugar that my grandma loves.

image530

ang träning.

I min tankvärld är Linda den mörka katten, den som smygfuskar å jag är den ljusa tjuriga som satsar allt för att sen falla pladask.
Lägg märke till mitt suröga när jag åker av bandet första gången. Lägg även märke till kroppshållningen när jag ger mej den på att det ska funka, samt hur jag i slutet blänger in i kameran när jag inser att mina misslyckanden har blivit filmade.
Imorrn får vi det svart på vitt. Jag längtar! =)


Cats On A Treadmill - Watch more free videos

ja, det drar.

Åh vad jag känner mej inspirerad och motiverad. Allt ska ske NU NU NU! Det drar, ja det drar så inninorden i äventyrstarmen nu ska ni veta! =)

Det har ju blivit lite av en tradition att jag å Petra har nått äventyr för oss på sommarn. För två år sedan vandrade vi Högakusten-leden och förra sommaren hälsade vi på Norge där vi besteg Galdhöpiggen och vandrade på Besseggen. Vi har sedan en tid tillbaka planerat vandring längs Kungsleden, inte hela leden (det hinner jag inte med, med allt som jag planerat in i sommar!) men en bit iaf. Det har pratats lite löst om att paddla också, inte bestämt när eller var, bara att nångång framöver.

I helgen var jag, Jonas, Linda och Ulrika på Uteliv & Äventyrsmässa i Övik å jag kan bara säga en sak, INGENTING ÄR OMÖJLIGT! Hade den stora förmånen att lyssna på en otroligt inspirerande Renata Chlumska, tyvärr kombinerat med den mindre roliga förmånen att göra det tillsammans med resten av Övik, i en syrefattig, avlång (av alla former!) korridor. Hur som helst så va hon hur duktig som helst. Hon berättade om sin senaste expedition där hon med kajak och cykel rundade USA (förutom alaska och hawaii tror jag det var). Hon försökte inte försköna expeditionen, hon berättade att det var tungt och jobbigt men det sken ändå igenom hur underbart fantastiskt allting hade varit å nu bara måste jag å Linda paddla. Hon har fått oss att tro att vi faktiskt skulle klara i princip vad som helst för utmaning med den där lilla kajaken. Sanningen är nog snarare att jag inte ens skulle kunna vända tillbaks mej om den välte...men det är ju i dagsläget...jag har aldrig paddlat förut så jag ska ju egentligen inte kunna det än heller :) Taggen är i alla fall stor och till råga på allt planerar vi att börja träna. Inget äventyr utan förberedelser! Så snart drar vi igång på riktigt, med våran alldeles egna motivationscoach.

Solen skiner, himlen är blå och inspirationen flödar. Här ska förberedas!!! Det känns riktigt riktigt peppande att tänka på vad sommaren har att erbjuda. Hoppas den här känslan håller i sej länge. Nu har jag eggat så mycket att jag nog inte kommer kunna somna. Bäst att ta sej ett glas juice och å nått å knapra på så magen får jobba lite. Det brukar man ju bli trött av :)

God natt önskar en sprudlande ivrig och (dag)drömmande fru Aronsson.

image527

image528

imagine.

Tänk dej att cykla är det tråkigaste som finns. Det är verkligen bara såååå tråkigt. Du vill göra bort det så fort som möjligt så du cyklar järnet...jämt. Tänk dej att av alla väder så är blåst det värsta vädret. Det är liksom motvind oavsett vilket håll du ska åt...samtidigt! Tänk dej en kombination av dessa två faktorer vid ett och samma tillfälle (exempelvis  nu imorse) med plusmenyn "morgontrött och halvsen". Vad gör man? Jo, biter ihop, sätter på mp3'n (winnerbäck såklart) å cyklar iväg. Halvvägs till jobbet inser jag vad som är påväg att ske., batteriet tar slut. Linda säger att jag tar syra eftersom jag alltid är (läs: verkar) så pigg å glad. Kan dock meddela att t-r-e motgångar av detta kaliber kan få den mest syrade människa att buttra ihop. Var faktiskt nästan bitter när jag väl kom fram till jobbet. Inte blev det bättre av att jag fick välja på Ford Ka eller Clio med soplukt. Valet är ju visserligen solklart, men det va inte kul :) Fick byta bort Clion mot min älskade Kia efter lunch å om jag ska va helt ärlig...jag va aldrig riktigt riktigt bitter, det bara kändes så. Jag är faktiskt en positiv person, innerst inne ;)

Avslutar med några härliga bilder från en härlig dag med jobbarkompisarna ute på en 4H-gård. Se å njut!

image513  image514

image515
"jag trodde han skulle va mycket mindre"

image516  image517

image518
"å så tar vi en från sidan..."

image520  image521

image523
"ooo, vilket fint objektiv du har..."

image525  image526

min hjälte.

Ikväll blev ordningen återställd. Disken är diskad, tvätten är tvättad, sängen renbäddad och lägenheten städad och fin. Det hänger två jackor i hallen, står två tandborstar i glaset på toan och det är inte bara jag som går runt här hemma. Min älskade är äntligen tillbaka hemma igen. Behöver jag skriva mera? =D

solglans.

Det är helt underbart väder ute, precis som om sommaren helt plötsligt bara knackat på och kommit fram. Fåglarna kvittrar, det blåser lite lätt, himlen är blå och solen...ja den har fått tillbaka all den glans som den saknade för några dagar sedan. Idag är planen en liten utevistelse...hälsa på ankorna kanske, eller sätta oss och njuta av solen någonstans. Det pratas eventuellt om hemgång i mitten på nästa vecka (eller kanske rent av i början...vi väntar spänt). Det går framåt, framåt och känns bra. Jag hoppas verkligen att vädret håller i sej...länge! :)

image510

fredagstanken.

Slogs av en tanke idag när jag var å handlade. Hur ofta känner man sej tacksam för att man kan fara å handla? Min första tanke är snarare "meeeen så jobbigt! ååå...inte maxi, en massa folk...det kommer ta en massa tid å så ska man packa upp efteråt också, å få plats för allt i kylen" när jag egentligen borde vara glad över att jag är så frisk att jag orkar handla klara mina egna inköp själv. Jag tror inte man förstår riktigt fullt ut hur bra man faktiskt har den förrän man hamnar på den andra sidan. Bara en sån tråkig, tidsödande och helt vardaglig sak som att handla. Att själv få gå runt i butiken, se alla olika alternativ, känna om brödet är färskt, inspireras till nya maträtter, välja bort den frukt som känns hård eller spontanköpa nått man inte har skrivit upp på listan. Fick den här kommentaren idag när jag betalat matvarorna "Nu ska jag ställa mej upp och packa i varorna själv. Jag vill känna hur det känns." Det gav mej en liten tankeställare över hur lätt jag tar på mina vardagssysslor och hur fort gjort det är att ta saker för givet.

Det gäller att lära sej se det stora i det lilla...och lära sej uppskatta de vardagliga sakerna lite bättre. Det är tragiskt att vi ska behöva bli sjuka, skadade eller något annat för att lära oss uppskatta vardagen!