klungan.foto: Andreas Nilsson

Det har länge, länge varit helt slutsålt på Klungans "Det är vi som är hemgiften", trots att de valt att göra 8 föreställningar i Umeå. Ångest, vånda och tandagnissel är vad detta orsakat mej. Men..idag, på min sovmorronsdag ringer Linda vid 9 och i princip skriker i luren att det blir tre extraföreställningar och biljetterna släpps NUUUU. Jag kastar mej ur sängen och på telefonen och väntar mej igenom en 30 minuter härlig telefonkö med värdelös musik! När jag väl kommer fram till en kvinna berättar hon att det bara finns biljetter i Sundsvall. What!? Efter mycket om och men (å allt framfört med mycket tydlig morgonröst) lyckas jag nå fram till henne och vi förstår varann. Hon berättar att Umeå-biljetterna inte släpps förrän 11, så jag får ringa då igen. Härligt! *not*

Så, när uret väl börjar närma sej 11 kryper även paniken in i kroppen och Linda och jag har tät, ångestladdad telefonkontakt. Hur ska detta gå? Vi sitter i varsin telefon, vid varsin dator å tokklickar på uppdatera. Ingenting händer. Jag ringer för att bli informerad om att "telefonkön, i minuter, beräknas vara 42. Du är nu satt i telefonkö." Med två telefoner i vardera hand kan jag inte uppdatera ticnets sida så vi lägger på. Vid 11.17 (ja, jag har stirrat på klockan!) ringer Linda å har fått kontakt med ticnet.se. Via mobilen hör jag hur hon klickar och bokar och plötsligt...plötsligt är vi lyckliga ägare till inte mindre än 9 BILJETTER TILL KLUNGAN!!!!! Vilken dag! Äntligen kan jag lägga på telefonen. Jag undrar hur jag ska fira detta. Kanske ska börja med att informera alla tilltänkta om att de nu har biljetter, hoppas de vill fara/betala :)

just ikväll.


nån som känner igen denna vackra utsikt?

Lång dag idag. Jobbat 7-17, skyndat hem å duschat, åkt på möte 18-19 å sen stix hos Annika 19-22.30. Mycket trevligt var det sista. Annika bjöd på djuriskt god äppelpaj och sockerkaka å jag har i princip stickat klart min andra vante. Har två maskor kvar på tummen som jag inte fick fästa för Lotta :)

Sitter just nu å kämpar för att hålla ögona öppna. Har nämligen lovat att hämta raringen på bussen och såklart, just ikväll är kvällen då jag helst av allt vill ligga i sängen å sova gott. Men, vad gör man inte för sin raring? Curry har ätit kvällsvard och har för en sekund slagit sej någorlunda till ro i hallen, ilsket stirrandes på mej. Varför vill ingen annan gå å lägga sej när han är trött, undrar han. Varför kan han inte gå lägga sej ensam, undrar jag då tillbaka...och därav det ilskna stirrandet. För övrigt så är jag snygging ikväll...har snyggstrumpbyxorna på mej och min snygga nya gröna "ull"klänning/tunika. Mej känna mej fin!

Nu ska jag borsta tänderna å ta av mej linserna, så att jag i princip kan kuta till sängen när jag är tillbaka. Ingen fara, jag tar på de toppmoderna glasögonen ;)

kvällens outfit.

Har varit på finmiddag med Jonas jobb ikväll. Vi har fått äta otroligt god mat och lyssnat på bra musik, men det jag är allra mest nöjd med från kvällen är ändå min festoutfit. Så, det här exklusivt för er som inte var där och upplevde mej live :) Klänningen är dock inte densamma nu som innan kvällen...Curry har nämligen bänkat sej i mitt knä och upp mot magtrakten och därmed satt sin personliga prägel på plagget. Stöveln är från ifjol och gissa om jag blev nöjd när jag insåg att den var exakt samma färg som klänning. Det är röta!

Nu ska jag sova gott. Glöm inte att ställa tillbaka klockan en timme!

löv.Som löv i varandras händer, när hösten kom
Virvlande i luften sjöng vi samma sång.
Men kärleken den la sig som en sten i skon
Känns som tusen år i år sen vi hade en ton.


döden i vitögat.En klok vän hade en gång ett citat på sin msn med följande text: "Om jag nån gång ser en leende joggare ska jag överväga saken." Jag har inte sett nån leende joggare, ändå valde jag att återigen se döden i vitögat och bege mej ut...för andra gången kanske jag ska tillägga, så alla förstår att det här hör verkligen inte till vanligheterna. Jonas inspirerar mej med sin träning, å så kan jag inte låta bli att känna mej lite fet ibland...å motion är ju aldrig fel. Förut när jag spelade tennis tränade jag väldigt ofta, men nu de senaste åren har det blivit väldigt lite träna och rätt mycket vardagsslappa. Har inte direkt långt till jobbet heller, så den träningen är ju knappt märkbar. Vintertid blir bättre för då går jag istället för att cykla. Vi hade en massa massa träningsplaner på gång på jobbet, men det försvann ut i tomma intet.

Åter till idag. Fick en tvärpepp så jag drog på mej mina nya joggingbyxor å drog ut en vända på strandpromenaden och tillbaka. Lagomt att börja med tror jag nu, men för ca en timme sen kändes det som döden själv. Nu både joggar, går å står jag men målet är att gneta på den här sträckan tills jag lyckas jogga den helt och hållet...vilket lär ta sin lilla tid. Mål är bra att ha även om de är långsiktiga! Press är också bra att ha, därför har jag dristat mej till en ny kategori, även om risken att den förblir tom är väldigt stor.

Sträcka: 4 km
Tid: 40 min

sluta glo.

...på den där skittråkiga dataskärmen å pussa på mej istället!!

utmaning antages!

Har fått en härlig utmaning av Magda å jag är ju aldrig sen att haka på, så här går vi.

Regler:
¤ Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
¤ Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
¤ Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
¤ Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

7 saker om mig själv:
1. Jag börjar med långkallingar tiiiiidigt, det är så skönt å va varm om stumpen.
2. Har ett litet tvång att när jag ringer med mobilen så måste jag snabbt extrakolla så jag ringt rätt person, helst innan personen hinner svara.
3. Knyter en normal dag på och av mej mina skor ca 20 ggr/dag. Jag fasar för att ta fram vinterkängorna...
4. Har fått ett oförtjänt rykte om att vara ordningssam och noga...haha!
5. Försökte som liten att kissa stående men med dåligt resultat. Kom många många många (säger inte hur många) år senare att tänka på det där, och var såklart tvungen å testa igen. Samma resultat dock.
6. Om jag gillar nått riktigt mycket, då lägger jag 100% av min energi och uppmärksamhet på detta. Oftast inträffar detta i samband med böcker, musik och film. Inte så produktivt kan man ju tycka...*ler*
7. Har gått på så många träningsmatcher på good old Kempehallen att vaktmästaren en gång kommit och berättat att dagens träningspass varit inställt :)

De 7 utmanade är:
Camilla, Erika, Lina, Malin, Marie, Krutrut och Cruella. Väntar med spänning på resultat...=)

café station.I torsdagskväll var jag, Jonas och Erika på en mycket mycket givande tillställning på mitt kära café Station. Rubriken för kvällen var utvecklingssamtal med Marcus Birro och musik av Anna och Idde. Marcus Birro hade jag ingen uppfattning alls om, hade varken hört eller läst något av honom förut, så jag var helt enkelt där för musikens skull...fast den hade jag ju inte hört innan heller, haha!

Marcus Birro var helt underbar att lyssna på! Snabb, tänkvärd och rolig. Synd att hans lilla turné är slut, fler skulle ha fått uppleva den här kvällen! Jag blev helt fängslad och ville köpa hans senaste bok, men den tog, hör och häpna, slut! Vilket betyg!Anna och Idde sjöng som änglar, rakt in i våra hjärtan! SÅ underbart vackert! När de till råga på allt avslutade hela spelningen och kvällen med en underbart vacker och fantastisk version av Lasses "Rusningstrafik" då vad jag å Erika redan i extas. Våra reaktioner redan efter de allra första introtonerna till Rusningstrafik var så komiska, vi ryckte till samtidigt, vände oss mot varandra samtidigt, stirrade på varann med manisk blick samtidigt, vände oss mot scenen med manisk blick samtidigt å sen flöt vi som på moln igenom hela låten. När låten var slut konstaterade vi snabbt att vi i princip var de enda som fattade att sista låten var en Lasselåt, samt att vi bara MÅSTE köpa deras skiva. Med vild blick inser vi att ingen av oss har pengar så vi rusar till närmaste bankomat (en dödsrusning där Erika, helt befogat, nästan rammade ett litet par som hade mage att gå långsamt framför oss mitt på trottoaren) Hur som helst, vi fick våra skivor och vi fick även bevittna det värsta inom artist/fans-världen...ett galet fans som var så lyrisk att hon i princip stammade fram alla sina ord. Tur man själv kan uppföra sej, eller hur Erika? ;)

Deras skiva "Hjärtat fullt" är skönsång rakt igenom med fantastisk musik, tänkvärda texter och underbara stämmor och går varm i mp3'n, cd-spelaren och i bilen. Har spelat den hela helgen uppe hos min älskade svägra, och hela hela vägen hem från Luleå tills Daniel försiktigt sa att "just det där pianointrot kändes bekant" Haha! Tack alla underbara för en härlig helg å tack för all förståelse ang min mani...känner på mej att det inom snar framtid kommer citat från just hjärtat fullt, det vimlar av sanningar på den skivan!

Daniel: Munspel spelas av Calle Ekerstam ;)

papipa ivan.


Det här är vad man kan mötas av när man ska låna pappas jacka och undrar vad som finns i hans fickor:
* en smält och sedan stelnad klump med frukt och mandel
* hushållspapper innehållande snusspott
* ett fullständigt ihoptorkad bananskal med mögel
* en trasig säkring

Hans enda kommentar till mammas och min upptäckt var:
"den där bananen är ju ens inte gammal, bara sen i somras."


Sedan ställer han sej i köksfönstret och konstaterar, endast iförd kallingar och sippandes på en kopp svartkaffe att bulltopparna får för lite mat. Bulltoppen till höger i bild vaktar ingången så att bulltoppen till vänster inte kommer åt fröna. Ja, det är inte alltid så lätt... =)

dagens.


Listan är tjyvlånad från krutrut, fast jag har döpt om min. Hur som helst, ta er en titt hos henne, helt fantastiska bilder och härliga texter!

dryck: vatten är nog det enda jag druckit idag faktiskt
resa:  planerar en tripp till Luleå
upptäckt: stora kapslar går att svälja ändå, trots allt!
tv-program: säsongspremiären av House. Hoppas jag hinner med resterande program också!
mat: frysmat; kycklingpaj och vatten, i brist på annat.
färdmedel: min cykel, som snart borde restaureras (läs: kasseras). Det är fel på det mesta där. Till och med sadeln är trasig.
telefonsamtal: senast med mamsen, lite lägesrapport från västernorrlands län.
sms: sötaste svägran som verkar längta efter mej lika mycket som jag längtar efter henne!
kram: my underbara darling jonas, tyckte också att jag var duktig idag. Tack å bock!
onyttiga: bullen i förmiddags.
aha-upplevelse: med rätt inställning är man faktiskt på bra humör hur än dagen artar sej.
känsla: duktig. Håller precis på att avsluta mitt bakprojekt som jag känner mej väldigt nöjd med!
radiokanal: ingen idag tack å lov. Det har varit härligt tyst här hemma ikväll, bortsett från TVn.
bok: Torey Hayden's Burpojken. Läs den, läs den, läs den!
film: eller DVD döper jag om den till. Då blir det Winnerbäcks Live i Linköping som jag njöt av i förmiddags. Därav mitt fantastiska humör idag.
tanke: Jag duger precis som jag är!

Vad var det senaste i ditt liv?

bredvid.Min värld rasade samman idag. Duktig som jag är packade jag väskan kvällen innan, garner å allt stoppades ner. Jag längtade hela förmiddan till lunchrasten, å när jag äntligen ätit klart tog jag i triumf upp min fantastiska lovikka-vantestickning, vad upptäcker jag då? Ingen sticka! Den femte stickan är spårlöst försvunnen. Det va den triumfen det. Inge kax från min sida å definitivt inge stickande. Här började nog mitt dåliga humör gro.

Väl hemma har jag vänt upp å ner på alla två väskorna jag använder. Hur många gånger kan man kolla igenom samma väska innan man kallas psykotiskt? I alla fall...när jag besinnade mej å faktiskt började tänka efter (det där som man egentligen ska göra före..."tänk efter - före") så inser jag ju att den bara måste va hemma hos Erika, vilket den också va. Den finns nu i tryggt förvar tillsammans med allt annat rappel jag glömt (lämnat med flit?) hos henne under veckan. Den stora frågan är nu, vem ska hämta Stickan? Linda eller jag? Jag eller Linda? Urs va invecklat det här blev. Allt för en liten stackars Sticka.

Annars så känner jag mej lite bredvid just nu. Lite bredvid det mesta faktiskt...Om jag riktigt tänker efter så är humöret lågt å jag är helt fantastiskt trött. Skulle behöva en lång varm dusch, nån som läser mina tankar, en stor dos livsglädje, bli ompysslad, lite glass, mer tålamod till mej själv men framförallt sömn. Jag försöker hinna med allt och alla men hur jag än prioriterar så räcker jag inte till å det gör mej väldigt väldigt frustrerad å så får jag dåligt samvete. Listan kan göras lång en kväll som denna. Men jag orkar inte älta, då blir jag bara mer frustrerad på mej själv och all min otillräcklighet. Lite glass å en kram från Jonas kanske hjälper.

ljuvliga dofter.Blåbärsmuffins och mjuk pepparkaka. Den sistnämnda får mej att längta till jul. Mmmmm...

jag dööör.Så hungrig är jag! Det tar på å snurra runt på stan flera timmar utan minsta mat i magen. Nu äre äntligen dags för dagens första mål, pasta å köttfärssås. Tur man har en underbar man som kan laga mat! =)

På tal om hur underbar han är, han håller just nu på å städa lägenheten. Å nu menar jag inte slöstäda som typ att dammsuga lite mitt på golvet å att dammtorka runt alla saker, nä...här storstädas det! Skåpluckor torkas, bokhyllan är sorterad, det dammsugs BAKOM sängen och soffan...ja, ni fattar. Å allt detta till underbar 70 och 80-talsmusik från Play Radio UK. Själv ska jag uppdatera Stixa och baka lite tänkte jag. Det luktar redan gott här!! Härligt!!!

dagens dikt.

Ett nyfött barn
Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

-Siv Andersson

Stort grattis mina söta till ert fantastiska underverk!


idog.Det är vad jag varit idag, känns det som iaf. Har gjort jordens godaste kycklinglasagne (kan lägga upp receptet om nån är intresserad), kokat lingonsylt av alla finfina bär som Jonas-duktig har plockat plus att jag har tvättat. Energin räcker oftast inte ens till att laga mat, så detta känns väldigt bra. Dessutom har jag en massa html-tid på våran fina stickblogg som jag faktiskt blivit rätt nöjd med. Kolla gärna in den men tänk på att den är nystartad å alltså inte så innehållsrik än =)

Nu ska jag göra nått kul, typ kolla på TV eller pussa Jonas. Hoppas att det finns glass kvar! Annars tar jag en bulle.