café station.I torsdagskväll var jag, Jonas och Erika på en mycket mycket givande tillställning på mitt kära café Station. Rubriken för kvällen var utvecklingssamtal med Marcus Birro och musik av Anna och Idde. Marcus Birro hade jag ingen uppfattning alls om, hade varken hört eller läst något av honom förut, så jag var helt enkelt där för musikens skull...fast den hade jag ju inte hört innan heller, haha!

Marcus Birro var helt underbar att lyssna på! Snabb, tänkvärd och rolig. Synd att hans lilla turné är slut, fler skulle ha fått uppleva den här kvällen! Jag blev helt fängslad och ville köpa hans senaste bok, men den tog, hör och häpna, slut! Vilket betyg!Anna och Idde sjöng som änglar, rakt in i våra hjärtan! SÅ underbart vackert! När de till råga på allt avslutade hela spelningen och kvällen med en underbart vacker och fantastisk version av Lasses "Rusningstrafik" då vad jag å Erika redan i extas. Våra reaktioner redan efter de allra första introtonerna till Rusningstrafik var så komiska, vi ryckte till samtidigt, vände oss mot varandra samtidigt, stirrade på varann med manisk blick samtidigt, vände oss mot scenen med manisk blick samtidigt å sen flöt vi som på moln igenom hela låten. När låten var slut konstaterade vi snabbt att vi i princip var de enda som fattade att sista låten var en Lasselåt, samt att vi bara MÅSTE köpa deras skiva. Med vild blick inser vi att ingen av oss har pengar så vi rusar till närmaste bankomat (en dödsrusning där Erika, helt befogat, nästan rammade ett litet par som hade mage att gå långsamt framför oss mitt på trottoaren) Hur som helst, vi fick våra skivor och vi fick även bevittna det värsta inom artist/fans-världen...ett galet fans som var så lyrisk att hon i princip stammade fram alla sina ord. Tur man själv kan uppföra sej, eller hur Erika? ;)

Deras skiva "Hjärtat fullt" är skönsång rakt igenom med fantastisk musik, tänkvärda texter och underbara stämmor och går varm i mp3'n, cd-spelaren och i bilen. Har spelat den hela helgen uppe hos min älskade svägra, och hela hela vägen hem från Luleå tills Daniel försiktigt sa att "just det där pianointrot kändes bekant" Haha! Tack alla underbara för en härlig helg å tack för all förståelse ang min mani...känner på mej att det inom snar framtid kommer citat från just hjärtat fullt, det vimlar av sanningar på den skivan!

Daniel: Munspel spelas av Calle Ekerstam ;)

Kommentarer
Postat av: lina

marcus birro var med på tv4 i söndagsmorse. jag blev väldigt berörd av honom och hans raka sätt" grymt att ha sett honom live!!! vill också.... kram!

2008-10-20 @ 08:24:49
Postat av: Magda.

Jaa det var verkligen helt galet bra i Torsdags =)

Är bara lite less att jag inte fick tag i vare sig bok eller skiva, men men... De går ju o lösa i efterhand!Hade ni det trevligt i Lule i helgen?!?

Kramar!!

2008-10-20 @ 15:07:50
URL: http://www.fantastiskaliv.blogspot.com
Postat av: Magda.

Du förresten...

Utmaning på min blogg åt dig, kolla in den!

Kram.

2008-10-20 @ 15:52:19
URL: http://www.fantastiskaliv.blogspot.com
Postat av: Erika

Haha väldigt träffande beskrivning. Men du får det att låta som att jag mejade ner ett gulligt gammalt pensionärspar. De var ju unga. Stor skillnad! Dessutom så kunde vi uppföra oss alldeles ypperligt när vi väl kom fram i kön. Tycker också att du utelämnade en del av din roll i det hela. T.ex. extasen över att du trodde att du fick sista skivan. Besvikelsen över att det inte var så samt kommentaren efteråt... Bilderna blev ju helt okej ändå, fast vi satt typ längst bak. Vilken tur :)

2008-10-20 @ 18:30:17
Postat av: Linda H

Haha, jag kan verkligen se er två framför mig när ni stirrar på varandra som två ufon när lasselåten spelades! Å Erika som plöjde ner det lilla paret som gick där i godan ro...hahahaha!Skönt att din mp3 får lite "avlastning" ibland. Det var nog nödvändigt att bränna ur den lite lassedamm.

2008-10-20 @ 19:45:14
Postat av: Linda

Linda H: Ja, det va verkligen både en upplevelse och en syn utan dess like! Men bränna ur mp3'n? Här läggs bara till... ;)

2008-10-20 @ 20:30:30
URL: http://lindaaronsson.blogg.se/
Postat av: AKO

Jag ser att du/ni var på samma evenemang på Kafé Station som jag i torsdags. Jag hade inga större förhoppningar inför den utlovade musiken men blev glatt överraskad. Håller den hög nivå även när den spelas i stereon?Kanske att man skulle ha köpt skivan ändå, jag som så sällan köper skivor numera... :)

2008-10-20 @ 22:12:15
URL: http://krumbukter.blogspot.com/
Postat av: Linda

AKO Den är såå bra. Jag kan inte lyssna mig less. De är grymt säkra i sina stämmor, en fröjd att lyssna på, tycker jag iaf, men jag är redan Anna & Idde-frälst :)

2008-10-20 @ 22:56:49
URL: http://lindaaronsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: