kära vänner.

Nu går det att kommentera igen. Jag förstår att det varit frustrerande, men låt oss glömma det förgångna och blicka framåt. Jag ser gärna att ni kompenserar mej och min avsaknad av kommentarer genom att skriva minst två var.
Tack

the back.Känns som att jag varit fysiskt spä den senaste veckan, vilket är en märklig kontrast till den inte alls så fysiskt nedbrutna, genmodifierade kvinnan som jag umgåtts mer med än Jonas de senaste fem dagarna. Först en misstänkt uvi som ändå verkar ge med sej (äntligen), å nu världens ryggvärk...som har kommit ifrån ingenstans. Sen i onsdags har jag haft träningvärk i ryggen (trodde jag) men nu efter att jag kommit hem från V75 (som för övrigt va både en mental och ekonomisk katastrof!) har det gått från härlig, acceptabel träningsvärk till ryggvärk som är oacceptabel, hindrar mej att sitta normalt och gör mej mentalt rubbad! Har nästan börjat tycka synd om mej själv, å då hare gått långt. Hoppas det ger med sej till imorrn, då ska jag på trädgårdsmässa. Vik hädan!

kikärtsbiffar.


Kikärtsbiffar 4 port.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärtor
3 kokta potatisar
1 msk potatismjöl
salt, peppar
1 tsk oregano
1 tsk ingefära
2 dl creme fraiche
ca 1 msk mangochutney

- Mixa lök, vitlök, kikärtor, potatis och potatismjöl.
- Krydda med salt, peppar, oregano och ingefära.
- Gör biffar och stek.
- Blanda creme fraiche och mangochutneyn, salta och peppra efter behag.
- Servera till ris och sallad/wokgrönsaker.

GRYMT GOTT! :)

[mäks].7.15 ringde min kära make och väckte mej. Hans cykel hade gått sönder så jag pallrade mej upp och hämtade honom. När vi kom tillbaka belönade jag mej själv med en dunderfrukost och lite serietittande. Jag har ju som bekant förälskat mej i The Office, både U.K och U.S, men den amerikanska versionen har fler säsonger så det är den jag intensivt levt tillsammans med i några veckor nu. Dagen då mina mina avsnitt skulle ta slut närmade sej oroväckande fort och inträffade tyvärr förra veckan. Det resulterade i tillfällig förvirring över alltför mycket s.k fritid, så jag joggade/sprang 8 km, bara sådär. Sjukt, jag vet. Nu är dock ordningen återställd...jag har fått låna Dark Angel och tro det eller ej, jag är fast!! ;) Så nu slipper jag ens tänka tanken "träna" på min lediga tid, jag har ju en serie att se. Nä gott folk, Max skriker på mej från vardagsrummet så jag ska lägga mej i soffan å avverka några fler avsnitt. har redan sett tre idag, beroendet har satt in. Samtidigt surfar jag runt på tradera för att se om nån säljer office (eller nån annan serie för den delen) billigare än cdon. Det man gillar köper man.
Punkt.

Jo, för att förklara bilden ovan, som absolut inte har nått som helst med texten att göra; det är mormor och morfars bröllopskort. Colorerat. Fantastiskt vackert!

en extra dag.Tre lediga härliga dagar. De ska jag verkligen njuta av.
Önskar dej en skön påsk!

ovisshet.Va skönt ändå att man inte vet så mycket om de man möter. Visst, det kanske underlättar i vissa fall, men jag tror ändå att det hade varit mer förödande än gottgörande. Tanken slog mej när jag satt på ett apotek med en tillsynes vanlig liten kasse i min hand. Folk satte sej bredvid mig, log mot mig och apotekaren tittade inte snett på mig utan bemötte mej vänligt. Vad dessa människor inte hade den blekaste aning om, var att jag bar runt på en annan människas urin. Dagsfärskt. I över 40 minuter hade jag den ljumma burken i min omedelbara närhet. Upplevelsen var omtumlande men utvecklande. Känner dock att jag, som bieffekt, blivit aningens misstänksam mot små, tillsynes vanliga kassar (och dess bärare...man vet som sagt aldrig!). Tänk om jag vetat detta då jag vaknade, eller ännu värre...då jag la mej kvällen innan. Då hade jag med all säkerhet sovit ännu sämre än jag redan gjorde. Tack gode Gud för ovissheten!

videoblogg.

Söndagar kan spenderas på olika sätt, vissa gillar att ta det lugnt och samla kraft inför den kommande veckan. Jag har en vän som heter Petra, med Petra samlar man ingen kraft på söndagar, man gör av med den lilla kraft man har kvar å sen skrattar man åt eländet. Låt mej förklara. Jonas cyklar mycket. Det kan ha varit en liten del av det som inspirerade oss att trotsa vädret och bege oss ut på, vad vi kallade "en liten cykeltur i stan". Den visade sej bli en 23,8 km (enligt googlemaps) lång cykeltur mitt ute i ingenstans, dvs världens största åker (i Degernäs). Du tror mej inte? Här kommer bevisen:


Vi har, efter mystiska omständigheter hamnat på en tom åker med lössnö och traktorspår som inte verkar leda någonstans. Det blåser och är minusgrader. (1 på kartan längre ner)


30 min senare, samma åker, fast nu med lera att gå på. (2)


Ytterligare 15 min senare, samma åker. Skillnaden nu är att "vägen" vi följde tunnats ut och snart är borta. (3)


1 timme efter att vi entrat åkern når vi civilisation. Å en "riktig" väg...den går iaf att cykla på. Behöver jag förresten säga att den väg vi väljer i slutet på filmsnutten ledde till återvändsgränd?? (4)


Asfalt, 90 km väg, livet leker!! Vi hånskrattar åt åkern (och alla hushåll kring åkern) som hånskrattat åt oss i över en timme. Vi kom, vi såg, vi segrade!! (5)


I say no more. Så värt! ;)"life is for living, we all know..."

close up.nudlar, någon?


Själv är jag rätt mätt av allt påskmustande.

Efter att Linda utan vidare krusiduller berättat hur gräslig jag såg ut i håret användes fredagseftermiddagen till att planera och införskaffa hårfärg. Som straff för sitt uttalande fick Linda färga och slinga det under kvällen. Resultatet blev mycket bra, men jag har inte hunnit ta nån bild i torrt tillstånd så den här får duga tillsvidare.

Idag är första änkedagen och jag har, min vana trogen, varit sjukligt effektiv. Varit på stan å handlat lite nya kläder modell: loose (jag måste till iksu snarast!!), köpt nya saker till vårt färglösa (eller rättare sagt felfärgade) vardagsrum, storhandlat på Maxi, tvättat, renbäddat, plockat undan i hela lägenheten, "home makeovrat" vardagsrummet å förberett för storstädning imorrn.Okej, inte världens största skillnad, men det blev jättefint och jag är jättenöjd. En liten påskblomma hamnade på bordet också. Vad tycks?

Just precis där ska jag gå å lägga mej nu, tända ljus, stirra på office å ha det mysigt. Jag längtar!