några bilder.

Vi är hemma. Vandringen i Hardangervidda blev inte riktigt som vi tänkt oss, men kanske som vi nånstans innerst inne trott. Det regnade, sjukt mycket. Vi vandrade fem dagar med regn, blöta kläder och kalla kroppar och när vi pga vädret tillslut blev tvugna att sätta upp tältet kl 15 och stanna där inne fram till 11 dagen (då hade det fortfarande inte slutat regna!) fick vi nog. Då hade vi inte tagit oss in i Hardangervidda nationalpark å inte ens kommit fram till den första vackra utsikten, Trolltunga så det var en stor besvikelse att vända om igen och säga adjö till de norska fjällen. Vi kände ändå att vi gjorde rätt som vände om, i fjällen växlar vädret fort och det finns inte så många ställen att söka skydd på om det blir riktigt dåligt väder, vilket det tenderade att bli. Så, vi bet ihop, var förståndiga och vandrade tillbaka igen. Vi hade några inbokade resor som inte blev av med det va inte mycket att göra åt.

Istället bestämde vi oss för att göra det bästa av situationen och försöka njuta av den tid som va kvar. Vi tillbringade några dagar i Oslo, en jättemysig stad som vi snabbt lärde oss att hitta i. Där köpte vi nya kläder (bh, trosor, sockar, byxor, tröja, skor...rubbet alltså!) Efter det smälte vi in i omgivningen lite bättre å slapp bli trakasserade av de som observerat att vi gick omkring i vandringskläder, haha. Efter Oslo åkte vi tåg till Göteborg och roade oss där några dagar, träffade bland annat min faster å hela familjen utom en kusin, å så var vi på medicinhistoriska museet. Det va intressant å väldigt skrämmande. Läkarna förr hade verkligen ingen koll på nånting. "Så länge ett sår varade ansågs det vara bra för reningsprocessen". Säger bara en sak...INFEKTION!! Usch ja, tur man inte levde då. Helt otroligt att folk överlevde i sjukvården. Fick nån t.ex ont i huvudet, ja då borrade läkarna ett hål där för å släppa ut den orena vätskan. Något säger mej att man inte talade så högt migrän på den tiden. Å vare verkligen nån som blev av med sin huvudvärk?

Jag skriver mer sen. Lägger upp några bilder från fjällen, det var väldigt vackert trots att vi stundvis hade väldigt dåligt väder. Nu vill Jonas att jag ska engagera mej i lägenheten, den har förfallit! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: