en kväll som ikväll.

Ikväll är visst ingen bra kväll att misslyckas på. Ingen bra kväll att försöka planera saker å ingen bra kväll att inte äta nått. De två första kunde jag inte ändra på så jag började därför göra nyponsoppa. Varmt, enkelt, snabbt. Hällde (notera; hällde, inte mätte!) upp vatten, lät det börja koka å hedde sen i pulvret. Den. Tjocknade. Inte. Pulvret tog slut och nyponsoppan var fortfarande nyponvatten. Jag blev sur. Muttrade å kände blodsockret dala. Sedan kokade alltsammans upp. Den sura minen drog sej uppåt till neutralt läge. Nyponsoppan blev nypongelé. Mungipan åkte ner igen. Hur kunde jag va så dum å göra nyponsoppa? Nu har jag surat så länge att den inte är varm längre. Med allt mickel blev det inte direkt enkelt å det gick verkligen inte snabbt.
Linda - Köket 0-1

endast tomten är vaken.

Ja. Här sitter man med en skalle å en hals som inte vill hänga med. Jag som hade en massa saker för mej idag, köpa den sista kompletteringen till en julklapp till exempel. Nu sitter jag bara å grämer mej för att jag inte kan ta mej för nått. Har visserligen rimmat lite till, men det är tråkigt. Nä, lite soffa å Grey´s påre här så kanske man blir människa om ett tag.

julen nalkas.

4:e advent är passé. Om tre dagar äre dopparedagen å sen är julen över. Tiden går rätt fort ändå. Vi va 10 pers här igår. Middag, spelkväll, efterrätt å julkappsbyten. Väldigt mysigt å trevligt.
I princip alla julklapparna är inköpta, inslagna och klara. Inväntar ett fåtal internetleveranser nu bara. Sen äre bara rimmen som ska renskrivas :) Jag älskar att julrimma! Jag försöker rimma på alla julklappar, men åtminstonde så får varje person ett rim. Ute snöar det för fullt å tempen ligger på -8,9. Ser fram emot några dagars ledighet, men planen är väl att jag ska börja jobba lite mindre nu framöver. Vi får se hur snart det kommer igång. Men först 3 dagars arbete. Fokus fokus :)

v.29+7

v.29+7 (30)
"Det börjar bli trångt i magen men än så länge kan bebisen slå kullerbyttor. Huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna nästan 6 cm långa. På pojkar har testiklarna oftast vandrat ner i ljumsken vid den här tiden. Slutligen kan barnet kontrollera sin kroppstemperatur. Barnet väger ca 1300 gram och är ungefär 37 cm långt."
http://www.niomanader.se

äntligen är vintern här!


1 dag gammal frisyr.


28+6 dagar gammal puppa.

Jag är alltså julfin i håret. Lyckades även hitta mej en sjukt snygg klänning (!) som passar perfekt nu å även senare. Perfekt passform! Blir nog både jul å nyårsklänning. Bara acessoarerna kvar då :)

I övrigt så har snön äntligen kommit. Igår lite försmak å idag hare ba öst ner! Snöat stora lapphandskar hela dan, hur fint som helst! Enda nackdelen är att jag får skrapa bilrutan varje gång jag ska iväg, vilket är i genomsnitt 10-15 ggr/dag :) Insåg med ångest att jag missat julkortens deadline. Skit! Jag som va i så god tid med å framkalla å göra fint. Nåväl, jag får väl panikskriva kuverten å skicka dem imorrn eller nått. Det är så mycket saker jag verkligen vill göra, men det känns som att varken tiden eller orken räcker till. Jag hinner bara med de sjukt tråkiga måstena; diska...handla...äta...sova. Vet inte om jag ska skylla på puppan, min järnbrist, mörkret eller nått annat men det stör mej nå grymt å aldrig få färdigt. Det är iaf julstädat å pyntat. Köpte lite julblommor idag...så småningom (igen!) ska jag göra en liten julgrupp å ha i vardagsrummet. Kommer antaglingen bilder på detta framöver.

Kan ju också berätta att jag haft en jättehärlig helg nu senast. Åkte ner till Örebro för å umgås med Christian, lyssna på Lasse å samtidigt passa på å träffa Fredrik. Allt gick bara bra å va hur kul som helst! Övrig tid tillbringades slöande/sovande i soffan med mysbyxor eller pyjamas (bildbevis finns tyvärr) :) Såhär skulle åtminstonde var tredje helger se ut, snacka om rekreation!

Lägger upp den här filmen från Lasse i Övik. Den är tillägnad Erika :) Lyssna å njut!


v.27+6Det här är verkligen inte vackert på nått sätt, men eftersom Jonas har mitt favvo-fota-magen-objektiv så är det här den enda aktuella bilden så jag bjussar på den. Tagen igårkväll, jag är inte så beredd kan man säga ;)
Jag ser verkligen ut som barbamamma. Konstigt nog känns det inte riktigt så illa. So, what do we do? We swim, we swim! Just keep swimming, just keep swiiiiimming.

raringhelg.Helgen har spenderats i Hudiksvallstrakten tillsammans med mina två raringar. En underbart mysig andra advent med sovmornar, sena nätter, julshopping, fika fika fika, julmust, god mat, julklappsutdelning, myskvällar and so on and so on. Medans Jonas roar sej i N.Y tar jag mej an de svenska städerna :) Det blev en hel del fotande, trots att Jonas snott med sej både den bästa kameran OCH de bästa objektiven, men det får väl duga ändå. Med ett 50mm fast objektiv blir det grymt härligt skärpedjup...nackdelen är att man måste arbeta lite (mycket!) mer med avståndsplaneringen.


lax, potatis å romröra. mums!


mina söta raringar


världens finaste axus