liten update.

Hultsfred var fantastiskt! Det tog 16 timmar för oss att komma ner inkl förarbyten, omdirigering av trafiken, matpauser och nyckelstrul. 16 timmar!! Det gick iaf bra att hitta å jag tror inte vi körde fel nånstans faktiskt. Fast då hade vi ju gps också ;) Vi bodde på en liten camping en dryg mil utanför själva Hultsfred å där vare lugnt, vackert och jättemysigt. Synd bara att vädret aldrig riktigt tillät bad för det fanns utmärkta tillällen att bada där. Åker man 100 mil söderut tar då iaf jag nästan för givet att vädret är bättre, men icket! Det va oftast lite halvkallt, mulet å rått även fast solen tittade fram nån dag också.

Det va väldigt många bra band där. The Killers va väl de största, å de va grymma live. Mando Diao gjorde också en riktigt bra spelning, precis som Timbuktu. Franz Ferdinand var en ny, spännande bekantskap Anna Ternheim va vacker å bra men hade opeppad publik och vi kom försent så vi va lite sura över det. Hello Saferide va inte alls lika bra som i Umeå så det va vi också lite bittra över. Vår största anledning att åka ner var ändå Lasse. 4 spelningar på 4 dagar är heaven när man är utsvulten :) Jag vill bara innan jag kommer igång ordentligt berätta att jag knappt har några bilder alls eftersom det va förbjudet att ta med systemkamera in på området. Så, jag lämnade den hemma å hade den fantastiskt dåliga kompaktkameran istället (som till skillnad från systemkameran var helt tillåten att ta med. Why??) Jag var (och är fortfarande) sjukt bitter över detta eftersom jag såg inte bara en systemkamera inne på festivalområdet. Iaf. På onsdagen spelade Lasse med sitt gamla punkband Snoddas. TV-profilen Anders Johansson var basist och ungefär lika sprallig och lurig som på TV så han va sjukt underhållande att kolla på. Några låtar kunde jag men inte alla. Torsdagen bjöd på en mindre spelning på Teater. Såååååå bra! Det va sån sjukt bra stämning där inne, Lasse, Anna, Johan, Ola och publiken. Bästa spelningen jag varit på helt klart. Vackert, avslappnat och varmt. Fredagen entrade Lasse och (som lokaltidningen kallade dem) "superbandet" den näst största scenen för rock. Det va en bra spelning, alla Lasses spelningar är bra, problemet var bara att den bara va bra, inte magiskt som gårdagen. Publiken va iaf väldigt peppad å det va kul å få rocka loss. Kände dock som att det fattades en gnista på scen. Den gnistan var definitivt tillbaka dagen efter på största scenen med bandet från Daugava-skivan. Åh så bra!! Erika och jag var fast beslutna om att stå längst fram så vi va där redan innan konserten före Lasse för att va på den säkra sidan. Vi lyckades (det va egentligen inte så svårt, men det är en annan historia, haha!) bli tjenis med en publikvakt för både Erika och jag fick varsitt Lasseplektrum som han fått i uppgift av Lasse att dela ut. 10 st hade han å vi va alltså två av dem som fick. "Ge de här till några du tycker är söta". Indirekt skulle man kunna dra en massa slutsatser av det där, men det behåller Erika å jag för oss själva ;) Hur som helst, Lasse njöt å vi njöt. Efter första extranumret satte han sej längst ut på scenkanten å höll ett rörande tal till oss som han avslutade med en ny sång. Sedan sa han "vi ses i höst" och försvann. I höst händer följande underbara saker: en singel i augusti, en sångbok å ett album i september å höstturne okt-dec. Magiskt.

Jag försökert förgäves hålla fast i min underbara live-bubbla...hela vägen hem spelade vi Lasse, hela gårdagen hade jag Lasse i jobbilen, igårkväll såg jag Solen i ögonen å imorrn ska Erika å jag älta det förgångna. På fredag släpps turnébiljetterna å resten blir en enda lång förberedande väntan :)

Några få bilder och två korta klipp kommer upp senare för nu vill Jonas ha datorn å jag ska byta om. Är snorig, hes å kraxig idag. Hoppas det ger med sej, på fredag åker Petra å jag till Norge för 2 veckors vandring i Hardangervidda.
Puss

Kommentarer
Postat av: camilla

Oj, vilken lång resa;) Men du verkar ha ahft skoj=) Antar att du ska på Lassekonserten i nove,ber i Övik?=)

2009-07-15 @ 12:18:24
URL: http://lillcamme.blogspot.com
Postat av: Linda

Klart som korvspad. Även konserten här i Umeå ska jag på. Man måste ju supporta sina två hemstäder :)

2009-07-16 @ 15:18:32
URL: http://lindaaronsson.blogg.se/
Postat av: Erika

Måste invända här... Var det verkligen HELA hemresan vi spelade Lasse :p ? Sjukt bra festival var det iaf. Lycka till med nästa projekt nu och hoppas att du är helt frisk så att du är pigg på vandringen!

2009-07-16 @ 20:40:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: