spenatpaj.

Jag erkänner, jag har fotat ur receptboken! Men min såg ut exakt sådär ;)

10 pers,  200 grader i 30 min.
3½ dl vetemjöl (jag hade 3 dl vetemjöl fullkorn & ½ dl grahamsmjöl)
100 g smör (rumsvarmt)
3/4 dl kesella lätt
100 g soltorkade tomater i olja
1 röd paprika
250 g hel fryst spenat (tinad)
1 krm svartpeppar
salt
2 dl grädde
2 ägg
1 dl riven ost (jag hade västerbottensost)

- Blanda mjöl och smör till grynig massa. Tilsätt kesella och arbeta ihop degen snabbt.
- Tryck ut den i en smord pajform, nagga med gaffel och ställ i kylskå ca 30 min.
- Starta ugnen. Förgrädda pajskalet ca 10 min (på 200 grader)
- Skär tomat och paprika i stora bitar, blanda med spenat och krydda.
- Vispa ihop grädde och ägg. Häll äggstanningen i pajskalet och lägg grönsaksblandningen ovanpå.
- Toppa med den rivna osten och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

SUUUUUUUPERGOD! :)

plötsligt händer det.

Jag tappar mackan på golvet och den hamnar med smörsidan...uppåt.
Vilken fantastisk dag!

möhippan.

Först. Sjukt kul å få en massa kommentarer direkt sådär. Ni kanske har saknat bloggen (läs:mej!) lite iaf, haha. Nu är jag förhoppningsvis tillbaka med lite skrivarinspiration, framförallt lite bilder att visa. Håller på att göra spenatpaj så jag skriver å lagar mat lite härsch å tväsch så ifall jag tappar tråden förstår ni varför ;)

Möhippan. Det är ju alltså så att min älskade svägra och min härligt dryga fd sambo/kombo/whatever äntligen har gift sej. Ett underbart bröllop, en jätterolig fest och framförallt ett väldigt vackert och härligt brudpar (de bilderna kommer senare!). Ska man gifta sej så kommer det oftast en möhippa som ett brev på posten. Eftersom svägran är en riktig sötis som är omtyckt av många, många, många, så lyckades hon snika åt sej inte mindre än TVÅ möhippor. Well done! Vi fick reda på att hon fått skämma ut sej en hel del under sin första möhippa så vi körde en lightvariant. Val av dag blev inte så överraskande för henne eftersom hon inte var tillgänglig speciellt många helger å då blir det ju som det blir. Vad som skulle hända visste hon däremot inte å det kändes sjuk bra att ha lite möhippa-stolthet kvar :) Oj, det här blir långdraget känner jag. Har visst inte skrivit av mej på ett tag...haha. Jag lägger upp bilderna å kommenterar under dem istället, annars svälter jag ihjäl (å ni också säkert!)


Esteten som härjat fritt bland plagg, kulörer och kombinationer fick med mången tvekan godkänt av den något skeptiske svärfadern. Den utsatta själv verkade dock rätt nöjd med dagens outfit. Hon imponerade stort genom att med känseln identifiera både färg, plagg och ägare flera gånger.


Dagens stora äventyr var klättring till Skulebergets toppstuga, medelsvår led. Det va en del tysta knorranden i början och efter en kort utredning insåg vi att alla utom bruden själv var höjdrädda. Snacka om att utmaningen blev lite snedvriden! :)


Aningens lodrätt på sina ställen, men det va sådär lagomt utmanande så man gav aldrig riktigt upp på allvar, bara lite i sitt egent huvud. Vad jag tänker på vänstra bilden är nog nått i stil med "Gode gud, alldeles brant. Andas! När ska benen sluta skaka? Upp HÄR? Det går aldrig...Ta djupa andetag.." Tack å lov att bilden är tagen bakifrån. :)


Vacker vy för den som vågade släppa blicken från berget och vända den utåt. Själv avnjöt jag den lutad mot berget med båda fötterna på samma plats, lätt avslappnad på en tillräckligt stor klippavsats. :)


Som pricken över i, grande finale, fick man krypa på alla fyra upp för den sista avsatsen. Kändes ganska mäktigt å va inte så lite lättare att uppskatta när man väl stod där uppe å tittade ner.


Jag vet inte vad som va svårast, att klättra uppför Skuleberget eller att organisera lyftet på av bruden...


Men båda uppgifterna lyckades vi med i alla fall å kul hade vi båda gångerna! :)

Efter klättringen fikade vi i toppstugan å tog liften ner. Väl nere på den riktiga botten cyklade vi ca 3 km tillbaka till anläggningen och bilparkeringen. Därefter styrde vi kosan mot Näske krog, två nya deltagare och en god tvårätters. Framåt eftermiddagen åkte vi till vår hyrda stuga i Klubbviken där ännu fler anslöt. Där vräkte vi i oss onyttigheter, spelade kubb, grillade, surrade, spelade spel å hade allmänt mysigt. Sen tog dagen slut och gissa om man sov gott den natten!

Nu trogna läsare fick ni nått att bita i ;)

till trogna läsare.


2008-07-21. Den dagen vare mer liv i mej :)

Kära vänner. Senaste veckorna har varit fulla med planering och utföranden. Det har varit möhippa, student och bröllop. Allt är förstås fantastiskt kul men tar tid att förbereda och lämnar liksom ett tomrum efter sej när det är över. Har såklart tagit massor med bilder som såklart inte finns på den dator jag sitter vid nu, så jag får tyvärr skjuta på bildvisningen till senare. För att göra er (ännu mer?) nyfikna kan jag berätta att det finns många jättefina bilder, både på den vackra studenten och det vackra bröllopsparet.

Kan meddela vad jag sysselsatt mej med en dag som denna. Blev väckt 11. Masade mej från sängen till soffan (via ca en timmes sängliggande korsordslösande, för att vakna till liv. Hjälpte inte.) Såg några avsnitt The Office säsong 3 innan magen började kurra. För en gångs skull lyssnade jag på min mage och fixade lunch (brunch, whatever. Sillrester. Gott!) Masade mej tillbaka till soffan, intog födan och la mej ner igen. Curry joinade mej först från min höft, sen från vänstra sidan av min mage då jag fått höftröta. Avverkade i snabb takt ytterligare några avsnitt för att sedan masa mej till köket med disken. Glodde på nätet med Jonas tills han cyklade iväg. Spelade typ 100 omgångar Zebra Mahjong på fejjan, gick skitdåligt. Tog emot massa nya avsnitt av office å sen va klockan...ja, 19.10. Jo...jag har ju faktiskt varit ute idag också. Gick till bilen å hämtade min börs å mobil som jag glömde där igår. Det har varit min dag so far. Behöver jag säga att jag har ett tjockt söndagsskal? Trodde inte det.