kyckling & spenatgratäng.


3-4 pers, 20 min, 250 grader.
4 kycklingfiléer (eller 1 grillad kyckling)
1 purjolök
2 påsar färsk spenat à 80 g
1 msk smör
1 tsk örtsalt
2 dl lätt créme fraiche
2 dl riven vällagrad ost (tips: västerbottensost)

- Krydda och ugnsstek kycklingfiléerna på ca 200 grader i 20-25 min (Rensa och gör bitar av den grillade kycklingen)
- Strimla purjolöken och skölj spenaten. Fräs i smör och krydda med örtsalt. Lägg i botten på en ugnsform.
- Skär kycklingfiléerna i strimlor, lägg ovanpå grönsakerna.
- Blanda creme fraiche och hälften av den rivna osten, klicka över kycklingen. Strö över resterande ost.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min.
- Servera med pasta, ris eller bulgur.

Kommentarer
Postat av: Lina

Men du va gott det där ser ut!

2009-05-11 @ 08:18:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: