litteraturutmaning.

Fick en utmaning av Magda (vars blogg jag bara kan läsa via Jonas...vajsing med lösenordet, hehe) så jag tänkte att jag skulle ta å plita ner lite svar i väntan på make och hemfärd.

1. Tre viktiga läsupplevelser under din uppväxt?
Slukade ju ungdomsböcker i form av Fem-gänget, Kitty och Svarta hingsten men jag måste nog ändå säga att den viktigaste boken ändå varit Djupt vatten av Joy Fielding. Min första vuxenbok som fick mej att vilja läsa mer, mer, mer.

2. Tre viktiga serieupplevelser under din uppväxt?
Bamse såklart! Var en trogen prenumerant under många, många år. Lillebror prenumererade på Turtles så den har man väl läst/hört några kvällar i några år. Aldrig fastnat för Kalle så jag antar att jag bara kan lista två.

3. Romaner som överrumplat berättartekniskt på senare tid?
Utvandrarna av Vilhelm Moberg. Hade sjukt många fördomar om hur svårt hans språk skulle va, å så visade det sej att de va så lätta så lätta. Stad-serien av Per Anders Fogelström. Hur kan man skriva så tråkigt??? Döda mej långsamt! Nådavinter av Tomas Boström. Huvudpersonerna kallas Någon och Ingen och är man inte på sin vakt blir sammanhanget väääääldigt obegripligt. "Ingen stod i dörröppningen...". Mycket intressant att läsa dock.

4. Musik eller inte när du läser?
Då jag läser, läser jag. Då jag lyssnar på musik, lyssnar jag. Har dock gärna nått oväsentligt ljud i bakgrunden, typ Jonas (hahaha)

5. Vilken bok blir ytligt bekanta överraskade över att du har läst och gillat?
Serier mestadels: Sagan om Isfolket (och de följande serierna), Grottbjörnens folk och Utvandrarna.

6. Vilken bok blir ytligt bekanta överraskade över att du har läst och ogillat?
Henning Mankells böcker om Wallander. Kommer aldrig att läsa dem!

7. Finns det någon adaption från bok/serie till film som du ser fram emot?
Om jag helt fritt utan någon som helst verklighetsförankring får önska: Isfolket, Häxmästaren och Ljusets rike (allra helst de två första!), Grottbjörnens folk och Folket på Innhaug. Nu måste jag nog behärska mej.

8. Vilken författare hade du velat ge en stor kram, tagit en öl med och vem hade du velat ge en omgång stryk?
Hade mycket gärna kramat om Torey Hayden och gett henne en Fanta eller två. Vet inte om jag vill ge nån stryk direkt, men jag skulle gärna piska Jean M Auel om det får henne att ge ut sista boken i Grottbjörnens folk innan jag lämnar detta jordeliv.

9. Vem vill du utmana?
Alla som tror att de får ill någorlunda vettiga svar :)

Nu kom maken precis hem så nu äre bäst å lägga ner.

Kommentarer
Postat av: Erika

Jag kan fortfarande inte fatta att du ogillar "staden" så mkt! Kan du inte ge honom en chans till? Nu när du har sett "vita bergen", åsögatan osv. Kan hålla med om att han blev en aning gammal och seg i de sista böckerna, men om man läser i rätt ordning och ger honom en 50 sidor så måste man ju älska böckerna. Känner jag iaf..

2009-05-16 @ 13:44:23
Postat av: Magda

2009-05-18 @ 19:42:33
Postat av: Magda

Men why???Varför strul med lösenord?! Jag som klantat mig?Kram kram.

2009-05-18 @ 19:44:30
URL: http://www.fantastiskaliv.blogspot.com
Postat av: Lina

done :D

2009-05-18 @ 19:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: