pepparkaksmuffins.
Pepparkaksmuffins, ca 20 st (stora formar)
200 grader, mitt i ugnen, ca 12 min
3 ägg
3 dl socker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
3/4 dl smör
1dl lingonsylt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlika
1 tsk kardemumma (alla kryddorna malna)

- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner i smeten.
- Tillsätt kaffegrädde och lingonsylt. Rör smeten slät.
- Vänd till sist ner smöret.
- Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

- Ska helst avnjutas varma med ett kallt glas mjölk :)

nya frisyren.
Min nya frisyr, a.k.a hur jag såg ut då jag vaknade imorse. Den bjuder jag på. Lite mer stylad så är den lite bättre, men jag är nöjd! Lockarna är borta vilket är mycket skönt. Jonas kommentar till det hela är "det är fint, men det är långt ner på skalan fint. Långt är finare."

v.21+5


Ursäkta bildkvalitén, hade lite svårt att koncentrera mej på bildkomposition/ljussättning samtidigt som jag vred ryggraden ur led OCH tryckte på knappen. Å det blir väl bara värre med tiden antar jag :)

att bada.

Vem som helst kan väl ändå förstå hur mysigt det är att bada? Varmt vatten. Skum. Mörkt så när som på några tända ljus. Lugnt å stilla. Harmoniskt. Njutbart. Den ultimata avkopplingen. Det här är vad jag intalar mej ungefär en gång/år, att bad är nått avkopplande, harmoniskt och underbart. Så jag tappar upp varmvatten, häller i mitt badskum (som räckt otroligt många år!), nynnar lite för mej å smålängtar efter värmen. Jag släcker lampan å tänder mina ljus. Förbereder med korsord, musik, frukt. Sätter mej med ett leende i badkaret å sänker ner kroppen helt under vattenytan. Där händer nått. Nått som händer varje gång men som jag ändå lyckas förtränga varje år. Jag blir less. Efter 5 sekunder i det varma, ljuvliga badet.

Så, där ligger jag å försöker förmå mej själv å ligga kvar. Jag börjar desperat äta mitt äpple å kollar paniskt runt mej för å komma på vad jag ska filosofera över. Jag kommer på att jag borde slänga handdukarna och badlakanen i tvätten. Undrar ifall jag gjort ett dåligt köp när jag valde nytt schampo å balsam. Nynnar lite på en lasse-låt å börjar fundera på sista avsnittet av grey's. Sen är äpplet slut å jag är så uttråkad att jag inte kan förmå mej att börja tugga på det andra. Jag drar ur proppen å ställer mej upp. Lite sur faktiskt, hur svårt kan det va å bada? Det luktar iaf gott i badrummet så nått bra varte ju av allt det här eländet iaf. Tog en massa tid av mej, kvalitetstid som jag kunde fyllt med en massa grey's.

Nåväl. Idag befinner jag med i Tävra. Det är hemmamatch idag å puppan ska få uppleva hockey live för första gången...liggplats! Det ni :)