litet hus vid skogens slut.

liten tomte tittar ut...


i cleaned up good.Idag så har jag gjort lite höstfint hemma hos puppan. Nu äre dammat, dammsugit och våttorkat. Tog till å med å använde lite luftuppfräschare. Försökte även möblera om lite, byta gardiner, hänga upp några prydnader å så...vet inte om puppan blev nöjd men jag tycker själv att det blev ganska bra :)

Nu ska vi ut i solen å njuta av sällskap, nya linser å förhoppningsvis en framtida synundersökning. Greatest!

tre misstag jag aldrig lär mej av.


Att stoppa handen genom ratten för att ta glasögonen, samtidigt som jag kör. Kommer att bryta armen eller krocka eller förmodligen båda två, samtidigt.


Att skrubba toan samtidigt som jag pga hjärnsläpp spolar. Lika otrevligt varje gång. Man kan ju tro att det skulle va bättre med plasthandskar, men då samlas ju bara allt toavatten i handsken, å bevaras.


Att justera sätets placering under tiden som jag kör. Detta brukar även kombineras med att jag gasar eller bromsar samtidigt som jag har den lilla spaken uppdragen, vilket resulterar i att sätet åker fram å tillbaka ett par gånger innan jag skräckslaget får tillräckligt med sinneskontroll att släpper taget.

Ett fjärde misstag var att jag idag råkade köra in i jobbarkompisens dragkula å knöla till min reg-plåt lite. Det hoppas jag aldrig sker igen!

Bör jag tillbringa så mycket tid som jag faktiskt gör, i bilen?

nycticebus coucang.


"Tröglori [uttalas: Linda]: Sover gärna ihoprullad under dagen och blir mer aktiv på natten. Normalt rör hon sej långsamt men är vid fokusering eller koncentration relativt snabb. Huvudet är litet jämfört med resten av kroppen och i vilt tillstånd upplevs hon som skräckinjagande." (fritt översatt från Wikipedia)


Tyckte jag kände mej rakt pigg imorse, men det va ju den fetaste lögn jag nånsin kunnat intala mej själv. Redan klockan 9.40 ville ögona ner å ihop, så jag gömde mej bakom mina älskvärda solglasögon å studerade insidan av ögonlocken några minuter. Vill inte veta hur många personer som gick förbi eller hur mycket de stirrade in i bilen, för vissa saker mår man faktisk bäst av att aldrig veta. Ju längre dagen gick, ju oftare ville jag ha solbrillorna på mej, ett tydligt tecken på att jag inte alls va pigg...nånstans. Jonas var, av hans sms' karaktär, lika less som jag så vi kom fram till en deal ang köket; han gör middan å jag bakar. Egentligen skulle jag ha bakat igår, men det blev inte av så idag var dagen. Hur som helst, i slutet av dagen anfölls jag av massiv huvudvärk och kisade mej igenom de sista timmarna, vilka såklart sekade sej fram. Väl hemma startade jag tv'n, upptäckte till min förtjusning att det va ett avsnitt grey's anatomy på 5:an, la mej i soffan å somnade innan första reklamavbrottet (ganska snabbt med andra ord!) Ja, där låg jag å hade det skönt. 2 timmar senare vaknar jag av några pussar å en ljuv stämma som säger: "Varsågod, middan är färdig. Å jag har bakat också!" U-n-d-e-r-b-a-r-t! Tröglorin i mej va som bortblåst, eller den va rättare sagt i fas med sej själv, för mörkret har anlänt eggar mej till aktivitet.

Ang middan ligger receptet här nedanför. Kan verkligen, verkligen, verkligen rekommendera grytan, sjukligt god. Känns bättre i magen med den här rejäla köttgrytan än vad pastagratängen med massor av ost och grädde jag åt till lunch gjorde. Tror puppan protesterade för jag va inte glad i magen kan jag säga, utan att säga för mycket ;) Tur jag kör ensam, hehe.

kaneldoftande köttgryta.Jajajaja
4 port, 2-2½ timme
800 g högrev eller märgpipa (vi hade kotletter, smakade jättebra!)
2 äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 dl rött matlagningsvin
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk socker
½-1 krm kanel
persilja
smör till stekning
salt, peppar

- Skär köttet i stora bitar och bryn i omgångar. Tillsätt 2 tsk salt och ½ tsk peppar. Lägg åt sidan.
- Skala, tärna ur och skiva äpplena. Bryn dem tillsammans med vitlök och tomatpuré, med 1 msk smör. Purén ska bli brun, men inte bränd.
- Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten och buljongtärningar.
- Låt småkoka 1½-2 timmar. Smaka av med socker, kanel och ev mer salt. Strö över persilja.
- Servera med nykokt potatis och svartvinbärsgelé.

umeå.Jag vill se frost ur varje sommardagg.
Jag vill se skymning mitt i rusningen.
Jag vill se vimlet byta ytterplagg.
Jag vill se löven byta färg igen.

tålamodet har trytt(?).Nä, ikväll orkar jag inte ens författa nånting.
Ge mej styrka å ge mej en ny katt.
Å snälla, ge mej nybakta lussebullar och ett kallt glas mjölk.
Nu.

Edit: Båda parter har förhandlat och kommit fram till ett gemensamt beslut. Curry skriver kontrakt för ytterligare några år.