kaneldoftande köttgryta.



Jajajaja
4 port, 2-2½ timme
800 g högrev eller märgpipa (vi hade kotletter, smakade jättebra!)
2 äpplen
3 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 dl rött matlagningsvin
6 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar
2 tsk socker
½-1 krm kanel
persilja
smör till stekning
salt, peppar

- Skär köttet i stora bitar och bryn i omgångar. Tillsätt 2 tsk salt och ½ tsk peppar. Lägg åt sidan.
- Skala, tärna ur och skiva äpplena. Bryn dem tillsammans med vitlök och tomatpuré, med 1 msk smör. Purén ska bli brun, men inte bränd.
- Lägg i köttet och tillsätt vin, vatten och buljongtärningar.
- Låt småkoka 1½-2 timmar. Smaka av med socker, kanel och ev mer salt. Strö över persilja.
- Servera med nykokt potatis och svartvinbärsgelé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: